FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bugarska očekuje stopu rasta od 5,5 posto u 2006.

SOFIJA, 18. studenog 2005. (Hina/dpa) - Bugarski parlament usvojio jeprijedlog proračuna za 2006. koji cilja na ostvarivanje stopegospodarskog rasta od 5,5 posto.
SOFIJA, 18. studenog 2005. (Hina/dpa) - Bugarski parlament usvojio je prijedlog proračuna za 2006. koji cilja na ostvarivanje stope gospodarskog rasta od 5,5 posto.

Glavni je naglasak u prijedlogu proračuna za sljedeću godinu na europskoj integraciji, gospodarskom rastu i socijalnim pitanjima, izjavio je premijer Sergej Stanišev uoči glasanja u parlamentu.

Vlada navodi da u sljedećoj godini očekuje razinu inflacije od 5,8 posto, uravnoteženi proračun, rast mirovina za pet posto počevši od siječnja i rast plaća u javnom sektoru za šest posto počevši od sredine sljedeće godine.

BDP bi trebao dosegnuti 46,6 milijardi leva dok bi prihodi i troškovi trebali biti uravnoteženi na razini od 18,3 milijarde leva.

Vlada planira osnovati i prvi državni fond u koji će se uplaćivati četvrtina prihoda od privatizacije za potporu mirovinskom sustavu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙