FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Reporteri bez granica objavili kartu zemalja "neprijateljica interneta"

TUNIS-Reporteri bez granicaReporteri bez granica objavili kartu zemalja "neprijateljica interneta"TUNIS, 17. studenog 2005. (Hina/AFP) - Francuska organizacija za obranuprava novinara Reporteri bez granica (RSF) osudila je u četvrtak uTunisu, u prisutnosti mnogih kolega, "petnaest zemalja neprijateljicainterneta", postavivši na podu jedne od prostorija palače u kojoj seod 16. do 18. studenoga održava Svjetski summit o informacijskomdruštvu, veliku kartu svijeta na kojoj su te zemlje označene crnombojom.
TUNIS, 17. studenog 2005. (Hina/AFP) - Francuska organizacija za obranu prava novinara Reporteri bez granica (RSF) osudila je u četvrtak u Tunisu, u prisutnosti mnogih kolega, "petnaest zemalja neprijateljica interneta", postavivši na podu jedne od prostorija palače u kojoj se od 16. do 18. studenoga održava Svjetski summit o informacijskom društvu, veliku kartu svijeta na kojoj su te zemlje označene crnom bojom.

Među tim zemljama je i Tunis, domaćin summita koji bi trebao doprinijeti širenju informatičke tehnologije u siromašnijim zemljama.

"Želimo pokazati crne rupe interneta. To je petnaest zemalja neprijateljica interneta u kojima se ne poštuje sloboda izraza osoba koje se služe internetom, u kojima postoji cenzura i u kojima se cyberdisidenti zatvaraju", rekao je glasnogovornik RSF-a Jean-Francois Julliard.

"Osim Tunisa, to su Bjelorusija, Burma, Kina, Kuba, Iran, Libija, Maldivi, Nepal, Sjeverna Koreja, Saudijska Arabija, Sirija, Turkmenistan, Uzbekistan i Vijetnam", rekao je Julliard.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙