FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenija: Supermarketi zatvoreni nedjeljom

LJUBLJANA,17. studenoga 2005.(Hina) - Velike trgovine, supermarketi, uSloveniji će od početka sljedeće godine biti zatvoreni nedjeljom iblagdanima, odlučila je u četvrtak slovenska vlada, potvrdivši takorezultat referenduma na kojemu se prije dvije godine za takvo rješenjeodlučila većina birača. (Hina) xfl ybs
LJUBLJANA,17. studenoga 2005.(Hina) - Velike trgovine, supermarketi, u Sloveniji će od početka sljedeće godine biti zatvoreni nedjeljom i blagdanima, odlučila je u četvrtak slovenska vlada, potvrdivši tako rezultat referenduma na kojemu se prije dvije godine za takvo rješenje odlučila većina birača.

Ministar gospodarstva Andrej Vizjak novinarima je izjavio da će trgovine smjeti raditi samo 10 nedjelja i praznika na godinu, a u ostale neradne dane bit će zatvorene. Iznimka su trgovine do 200 četvornih metara površine koje prodaju hranu i životne potrepštine u okviru benzinskih crpki, na aerodromima, u bolnicama, graničnim prijelazima i turističkim centrima na koje se ograničenja neće odnositi.

Sindikat zaposlenih u trgovini pozdravio je vladinu odluku, dok su veliki trgovci ocijenili da je primjena referendumske odluke usmjerena na ograničavanje poslovne konkurencije. Neki od njih tvrde da novo rješenje u prvom redu odgovara distributeru naftnih derivata "Petrolu" koji ima trgovine na svojim crpkama i da su mjeru isposlovali njegovi politički lobisti.

(Hina) xfl ybs

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙