FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Meso egzotičnih životinja na jelovniku zooa u Tajlandu

BANGKOK, 17. studenog 2005. (Hina/AFP) - Novi zoološki vrt koji otvaravrata 1. siječnja u gradu Chiang Mai, na sjeveru Tajlanda, imat će nameniju jednog od svojih restorana meso žirafe, zebre i krokodila,izjavio je u četvrtak visoki vladin dužnosnik.
BANGKOK, 17. studenog 2005. (Hina/AFP) - Novi zoološki vrt koji otvara vrata 1. siječnja u gradu Chiang Mai, na sjeveru Tajlanda, imat će na meniju jednog od svojih restorana meso žirafe, zebre i krokodila, izjavio je u četvrtak visoki vladin dužnosnik.

Plodprasop Suraswadi, pomoćnik ministra za prirodne izvore i okoliš, izjavio je da će posjetitelji moći probati i skakavce i jajašca insekata u restoranu Vareekunchorn u okviru noćnog safarija u Chiang Maiju.

Udruge za zaštitu životinja ocijenile su taj plan neprimjerenim.

"To će nas vratiti stoljeće unatrag jer je danas zadatak zooloških vrtova podučiti posjetitelje i zaštititi vrste", ocijenio je tajnik tajlandske Zaklade Wildlife Surapol Duangke.

Plodprasop, koji stoji iza tog plana, istaknuo je da nijedna životinja ponuđena na meniju ne pripada ugroženoj vrsti. "Ne bojim se kritika jer ono što smo napravili legalno je", kazao je on.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙