FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: biometeorološka prognoza od 18. do 21. studenog

ZAGREB, 17. studenog 2005. (Hina) - Biometeorološke prilike u Zagrebuidućih će dana biti relativno povoljne, što će se pozitivno odrazitina raspoloženje i san ljudi, osim kratkotrajnog nepovoljnog razdobljau subotu, izvijestio je danas Zavod za javno zdravstvo Grada Zagreba.
ZAGREB, 17. studenog 2005. (Hina) - Biometeorološke prilike u Zagrebu idućih će dana biti relativno povoljne, što će se pozitivno odraziti na raspoloženje i san ljudi, osim kratkotrajnog nepovoljnog razdoblja u subotu, izvijestio je danas Zavod za javno zdravstvo Grada Zagreba.

U petak će prevladavati relativno povoljne biometeorološke prilike što će se pozitivno odraziti na raspoloženje i san. Zrak je dobre kakvoće, bez prisutnosti peluda pa nema ograničenja boravka na otvorenom. Astmatičarima se preporuča jutarnji oprez zbog niskih temperatura, te da zaštite nos i usta prozračnom maramom. Kronični srčani bolesnici ne bi trebali imati dodatnih tegoba uzrokovanih vremenom, savjetuje im se redovito uzimanje propisanih lijekova i primjena zaštitnih mjera pri izlasku na hladnoću.

U subotu će situacija biti relativno nepovoljna ali se ne očekuje negativni utjecaj na raspoloženje i san. Astmatičarima se preporuča jutarnji oprez zbog niskih temperatura i zaštita nosa i usta prozračnom maramom. Kroničnim plućnim bolesnicima savjetuje se izbjegavanje tjelesnog napora. Kronični srčani bolesnici osjetljivi na vremenske prilike mogu osjećati tegobe, te im se preporuča redovito uzimanje propisanih lijekova, primjena zaštitnih mjera pri izlasku na hladnoću, kao i da sa sobom nose nitroglicerinski lijek brzog djelovanja. Kronični reumatski bolesnici ne bi trebali imati dodatnih tegoba, a savjetuje im se izbjegavanje ranojutarnjih izlazaka i utopljavanje bolnih dijelova tijela.

U nedjelju i ponedjeljak situacija će biti relativno povoljna što će se pozitivno odraziti na raspoloženje i san. Astmatičarima se preporuča jutarnji oprez zbog niskih temperatura i hladnog zraka, te zaštita nosa i usta prozračnom maramom. Kronični srčani bolesnici ne bi trebali imati dodatnih tegoba uzrokovanih vremenom, a savjetuje im se redovito uzimanje propisanih lijekova i primjena zaštitnih mjera pri izlasku na hladnoću. Preporuča im se da sa sobom nose nitroglicerinski lijek brzog djelovanja. Kronični reumatski bolesnici ne bi trebali imati dodatnih poteškoća uzrokovanih vremenom, a savjetuje im se izbjegavanje ranojutarnjih izlazaka te utopljavanje bolnih dijelova tijela.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙