FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sabor nastavio o novom zakonu o lovstvu

ZAGREB,17. studenog 2005.(Hina) - Hrvatski sabor danas je 17. sjednicunastavio sinoć započetom raspravom o prijedlogu novoga zakona olovstvu, koji bi, u skladu s pravnim stečevinama EU, trebao ureditigospodarenje lovištima, te uzgoj, zaštitu i promet divljači.
ZAGREB,17. studenog 2005.(Hina) - Hrvatski sabor danas je 17. sjednicu nastavio sinoć započetom raspravom o prijedlogu novoga zakona o lovstvu, koji bi, u skladu s pravnim stečevinama EU, trebao urediti gospodarenje lovištima, te uzgoj, zaštitu i promet divljači.

Zastupnici su u pojedinačnoj i u završnoj raspravi po klubovima uglavnom podržali predloženi zakon, a i pozvali Vladu da osigura da lovni inspektori pri Ministarstvu poljoprivrede i šumarstva, kojima se zakonom daju veće ovlasti, za svoj rad budu prikladno i plaćeni.

Veća sredstva zastupnici traže i za razvoj lovnog turizma, koji bi, smatraju, u idućem razdoblju trebao dobiti zamah i postati respektabilna privredna grana.

Željko Ledinski (HSS) zahtijeva transformaciju Hrvatskog lovačkog saveza, koji je, ističe, postao "skup ljudi koji samo troši novce na putne troškove".

HDZ-ovac Josip Đakić zauzeo se za veći uzgoj divljači na bivšim okupiranim područjima, gdje se, kaže, dogodila totalna devastacija i fond divljači je gotovo u potpunosti nestao.

Zauzeo se i za bolju zaštitu zaštićenih životinjskih vrsta, ali i upozorio da neke od tih životinja, poput mungosa, nanose veliku štetu gospodarstvu, pa i to pitanje treba pomno razmotriti.

Njegova stranačka kolegica Zdenka Babić-Petričević upozorava, pak, na "neprirodno razmnožavanje vukova", koji su se, iako su zaštićena vrsta, počeli spuštati u sela Dalmatinske zagore gdje, osim gospodarske štete, dovode u opasnost i ljudske živote.

Sabor nastavlja rad raspravom o izmjenama i dopunama Zakona o plaćama ovlaštenih državnih revizora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙