FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EU još zabrinuta zbog procesa medicinskim sestrama u Libiji

LONDON, 15. studenog 2005. (Hina/AFP) - Europska unija i dalje jezabrinuta nakon što je libijski sud odgodio odluku o žalbi petbugarskih medicinskih sestara i jednog palestinskog liječnika napresudu o smrtnoj kazni, priopćilo je u utorak britanskopredsjedništvo EU.
LONDON, 15. studenog 2005. (Hina/AFP) - Europska unija i dalje je zabrinuta nakon što je libijski sud odgodio odluku o žalbi pet bugarskih medicinskih sestara i jednog palestinskog liječnika na presudu o smrtnoj kazni, priopćilo je u utorak britansko predsjedništvo EU.

London je, u ime Unije, "primio na znanje odluku. I dalje smo zabrinuti zbog beznadne situacije medicinske ekipe", kaže se u priopćenju britanskog ministarstva vanjskih poslova.

Vrhovni sud Libije u utorak je odgodio odluku o tome je li prihvatljiva žalba medicinskih sestara i liječnika, osuđenih na smrt zbog toga što su navodno 400 libijske djece zarazili virusom AIDS-a.

Vrhovni sud te je presude na smrtnu kaznu mogao potvrditi, odrediti obnovu postupka ili odgoditi svoju odluku, što je bilo najmanje vjerojatno. Odluka je odgođena do 31. siječnja.

Šestero osuđenih, koji oduvijek tvrde da su nedužni, u libijskom su zatvoru od 1999.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙