FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Francuska: nasilje spalo na normalnu razinu, tvrdi policija

PARIZ, 17. studenoga 2005. (Hina/Reuters) - Gradsko nasilje uFrancuskoj palo je na normalnu razinu nakon trotjednih nereda usiromašnim predgrađima, objavila je u četvrtak policija.
PARIZ, 17. studenoga 2005. (Hina/Reuters) - Gradsko nasilje u Francuskoj palo je na normalnu razinu nakon trotjednih nereda u siromašnim predgrađima, objavila je u četvrtak policija.

U noći sa srijede na četvrtak policija je privela 33 osobe, a zapaljeno je 98 vozila, što je znatno manje nego na vrhuncu razdoblja uličnoga nasilja kada je u noći 6. studenoga zapaljeno oko 1.400 vozila.

"Stanje se vratilo na normalu jer se u Francuskoj svake noći zapali stotinjak vozila", rekao je glasnogovornik policije.

Nasilje je počelo 27. listopada nakon nesretnoga slučaja u kojem je struja ubila dvojicu mladića koji su bježali od policije.

Za nerede policija uglavnom okrivljuje mladež koja se osjeća isključenom iz društva i frustrirana je rasizmom, policijskom grubošću i visokom stopom nezaposlenosti. Većina nasilnika arapskoga je i afričkoga podrijetla, ali ima i bijelaca, piše Reuters.

Gradski neredi pomalo prestaju otkako je vlada prošli tjedan uvela neke izvanredne mjere, među ostalima i policijski sat.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙