FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Incidenti u središtu Lyona

LYON, 12. studenog 2005. (Hina/AFP) - Francuski policajci morali suupotrijebiti suzavac kako bi rastjerali skupinu mladih nasilnika kojisu ih napali kamenjem u staroj jezgri grada Lyona, javlja AFP.
LYON, 12. studenog 2005. (Hina/AFP) - Francuski policajci morali su upotrijebiti suzavac kako bi rastjerali skupinu mladih nasilnika koji su ih napali kamenjem u staroj jezgri grada Lyona, javlja AFP.

Incidenti su izbili oko 17 sati i najmanje su dvije osobe uhićena. Ovo je prvi put otkako su izbili francuski urbani nemiri da je do nasilja došlo u samom središtu nekog grada.

U Lyonu je na snazi odredba kojom se maloljetnicima zabranjuje kretanje od 22 sata navečer do 6 sati ujutro. U noći između petka i subote u Lyonu je zapaljeno 101 vozilo.

Nekoliko stotina osoba sudjelovalo je u subotu u nekoliko francuskih gradova u prosvjedima protiv protiv.

U Stainsu, sjevernom predgrađu Pariza gdje su pobune počele 27. listopada nakon slučajne smrti dvojice mladića, 350 ljudi je sudjelovalo u tihom maršu odavanja počasti Jean-Jacquesu Le Chenadecu (61), prvoj žrtvi nasilja.

U gradu Aubyju, na sjeveru zemlje, oko 400 stanovnika je sudjelovalo u tihom prosvjedu, a u Toulousu, na jugozapadu, na istovjetnom je pohodu sudjelovalo oko 350 ljudi.

(Hina) xtm ydj

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙