FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za petak, 28. listopada

ZAGREB, 28. listopada 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zapetak, 28. listopada.
ZAGREB, 28. listopada 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 28. listopada.

ZAGREB - Sjednica Predsjedništva Hrvatskoga sabora koju je sazvao predsjednik Sabora Vladimir Šeks s predsjednicima klubova zastupnika. Na 30. sjednici Predsjedništva Hrvatskoga sabora raspravljat će se o dnevnome redu predstojeće saborske sjednice. (12 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6, dvorana Ante Starčevića)

- Konferencija za novinare predsjednika Hrvatskog sabora Vladimira Šeksa na kojoj će biti riječi o dnevnome redu predstojeće sjednice Hrvatskoga sabora. (13 sati, Hrvatski sabor, dvorana Ivana Kukuljevića)

ZAGREB - Redovita sjednica Vlade Republike Hrvatske. Hrvatska Vlada će na sjednici utvrditi Nacionalni program za prevenciju HIV/AIDS-a za idućih pet godina, odnosno do 2010. koji obuhvaća preventivne, mjere zaštite i mjere društvene zajednice, a glavni mu je cilj i ubuduće osigurati nisku razinu pobola od HIV infekcije i AIDS-a u Hrvatskoj.

- Vlada će u Sabor poslati i paket od četiri zakona kojima se hrvatsko zakonodavstvo usklađuje s pravnim stečevinama EU-a, među njima i konačne prijedloge zakona o lovstvu i o šumama, a zaključkom bi se trebala očitovati i o zaključivanju ugovora sa Sveučilištem u Zagrebu za osnivanje poslijediplomskoga specijalističkog studija javna uprava. (13 sati, Vlada Republike Hrvatske, Trg sv. Marka 2).

VUKOVAR - U posjetu Vukovarsko-srijemskoj županiji boravit će veleposlanica Republike Austrije u Hrvatskoj dr. Helga Konrad. Nakon prijema kod vukovarsko-srijemskog župana Bože Galića u 10,50 sati održat će se predstavljanje projekta Vukovarsko-srijemske županije i Austrijske razvojne agencije o razminiranju i o turističkom razvoju istočne Slavonije, a predstavit će je predstavnici Instituta za turizam iz Zagreba i predstavnici UNDP-a Hrvatska. (Palača Srijem u Vukovaru, Županijska 9)

ZAGREB - Konferencija za novinare Socijaldemokratske partije Hrvatske (SDP). Teme konferencije su - stanje civilnoga društva u Hrvatskoj i odnos aktualne Vlade prema nevladinim udrugama. O tim će temama govoriti predsjednik Savjeta SDP-a za ljudska prava i civilno društvo Ivo Josipović, saborska zastupnica SDP-a Gordana Sobol i član Izvršnoga odbora stranke Daniel Mondekar. (12,30 sati, sjedište SDP-a, Iblerov trg 9).

ZAGREB - Svečana predaja ključeva pet novih zgrada izgrađenih u sklopu programa poticane stanogradnje (POS) u Španskome na adresi Vlade Gotovca 4. Riječ je o pet zgrada s ukupno 130 stanova i 30 garaža čije je kupce HVB Splitska banka d.d. kreditirala u iznosu od pet milijuna eura. (10 sati, Vlade Gotovca 4)

VINKOVCI - Znanstveni skup o životu i djelu akademika Dragutina Tadijanovića u povodu stogodišnjice rođenja toga pjesnika. Bit će to i središnji dio 11. "Dana Josipa i Ivana Kozarca" koji se u Vinkovcima održavaju od 27. do 29. listopada. Ta je manifestacija posvećena vinkovačkim i slavonskim književnicima Josipu i Ivanu Kozarcu koji su svojim stvaralaštvom obilježili prijelaz iz 19. u 20. stoljeće u hrvatskoj književnosti. (10 sati, Glazbena škola "Josipa Runjanina")

ZAGREB - Konferencija za novinare na kojoj će biti najavljen Međunarodni festival "Literature Live - Književnost uživo" što će se održati u Zagrebu od 4. do 9. studenog. Festival "Literature Live - Književnost uživo" projekt je Hrvatskoga PEN Centra i Hrvatskoga društva pisaca. (11,30 sati, Kuća Arko, Basaričekova 24)

ZAGREB - Predstavljanje knjige Zdravke Krpine "Italija očima Hrvata" te susret i rasprava o temi "Prema integraciji u Europu". (18,15 sati, Talijanski institut za kulturu, Preobraženska 4).

Dežurni urednici:

prijepodne - Jasna Nahtigal Lazarić

poslijepodne - Milka Ćurković

navečer - Neven Leskovar

telefon: 01/ 4808 600

telefaks: 01/ 4808 822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙