FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Europski parlament za crnu listu zrakoplovnih kompanija

STRASBOURG, 16. studenog 2005. (Hina/AFP) - Zastupnici Europskogparlamenta dali su u srijedu pristanak na uvođenje crne liste,zajedničke svim zemljama članicama EU-a, zrakoplovnih tvrtkiocijenjenih opasnima, koja bi se mogla objaviti već početkom 2006.godine.
STRASBOURG, 16. studenog 2005. (Hina/AFP) - Zastupnici Europskog parlamenta dali su u srijedu pristanak na uvođenje crne liste, zajedničke svim zemljama članicama EU-a, zrakoplovnih tvrtki ocijenjenih opasnima, koja bi se mogla objaviti već početkom 2006. godine.

Izvješće Christine de Veyrac usvojeno je velikom većinom u prvom čitanju, te bi trebalo biti prihvaćeno na sastanku ministara prometa Europske unije 5. prosinca.

Lista je ustanovljena na temelju zajedničkih kriterija, a trebala bi biti oglašena na svim mjestima gdje putnici mogu nabaviti zrakoplovnu kartu.

Izvješće navodi i načelno pravo povrata novca ili preusmjeravanja putnika u slučaju da je njegov avio-prijevoznik na listi, te obvezu za prodavače avionskih karata da obavijeste putnika o identitetu tvrtke s kojom će putovati.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙