FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ukrajinski parlament odbacio memorandum o razumijevanju s NATO-om

KIJEV, 2. studenog 2005. (Hina/AFP) - Ukrajinski parlament nije usrijedu ratificirao "memorandum o razumijevanju" s NATO-om o upotrebiukrajinskih transportnih zrakoplova i ukazao je na poteškoće s kojimase suočava prozapadna ukrajinska vlada koja želi pristup Kijeva uSjevernoatlantski savez.
KIJEV, 2. studenog 2005. (Hina/AFP) - Ukrajinski parlament nije u srijedu ratificirao "memorandum o razumijevanju" s NATO-om o upotrebi ukrajinskih transportnih zrakoplova i ukazao je na poteškoće s kojima se suočava prozapadna ukrajinska vlada koja želi pristup Kijeva u Sjevernoatlantski savez.

Samo 207 zastupnika je glasalo za memorandum o razumijevanju, nacrt teksta sporazuma o upotrebi ukrajinskog transportnog strateškog zrakoplovstva tijekom operacija i vježbi NATO-a.

Za ratificiranje teksta bilo je potrebno minimalno 226 glasova.

Glasnogovornik NATO-a u Bruxellesu je minimalizirao važnost tog neuspjeha.

"To nije kraja svijeta", rekao je Robert Pszczel i objasnio da je taj dokument trebao pojednostaviti NATO-ovu upotrebu ukrajinskih transportnih zrakoplova.

Predsjednik Viktor Juščenko daje prioritet pristupu NATO-u, iako se većina Ukrajinaca protivi toj ideji, prema ispitivanjima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙