FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Villepin: Stanje i dalje teško u brojnim francuskim predgrađima

PARIZ, 15. studenog 2005. (Hina/AFP) - Francuski premijer Dominique deVillepin, koji je u utorak posjetio pariška predgrađa, izjavio je daje stanje "i dalje teško u velikom broju četvrti", te se u govoru predparlamentarnim zastupnicima zauzeo za tromjesečno produljenjeizvanrednog stanja.
PARIZ, 15. studenog 2005. (Hina/AFP) - Francuski premijer Dominique de Villepin, koji je u utorak posjetio pariška predgrađa, izjavio je da je stanje "i dalje teško u velikom broju četvrti", te se u govoru pred parlamentarnim zastupnicima zauzeo za tromjesečno produljenje izvanrednog stanja.

Ministar unutarnjih poslova Nicolas Sarkozy ocijenio je da je potrebno to tromjesječno produženje zbog nesigurnosti unatoč postupnom smirivanju i pozvao je na nacionalno buđenje.

"Ne možemo prihvatiti da se više od 200 automobila zapali svake noći", rekao je premijer De Villepin, koji je po prvi puta tijekom jutra posjetio Aulnay-sous-Bois, jedno od pariških predgrađa najzahvaćenije nemirima koji su počeli 27. listopada.

"Tražio sam od predsjednika republike (Jacquesa Chiraca) produženje zakona iz 1955. na tri mjeseca", rekao je premijer pred Nacionalnim skupštinom u kojoj je vladina stranka UMP većinska.

Ministar Sarkozy je rekao da je između 75 i 80 posto osoba uhićenih zbog upletenosti u nerede bilo već poznato policiji zbog raznih nedjela.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙