FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Chirac poziva na javni red, Villepin najavljuje pojačanja snaga sigurnosti

PARIZ, 6. studenog 2005. (Hina/dpa) - Francuski predsjednik JacquesChirac izjavio je u nedjelju, u povodu nereda koji potresaju francuskapredgrađa već jedanaesti dan zaredom, da je prva i najvažnija zadaćanjegove vlade očuvanje javnog reda i mira.
PARIZ, 6. studenog 2005. (Hina/dpa) - Francuski predsjednik Jacques Chirac izjavio je u nedjelju, u povodu nereda koji potresaju francuska predgrađa već jedanaesti dan zaredom, da je prva i najvažnija zadaća njegove vlade očuvanje javnog reda i mira.

"Apsolutni prioritet ponovna je uspostava sigurnosti i javnog reda", rekao je Chirac nakon kriznog sastanka Vijeća za nacionalnu sigurnost. "Zakon mora imati konačnu riječ", rekao je.

"Republika je odlučna biti jača od onih koji žele širiti nasilje i strah", dodao je.

Francuski premijer Dominique de Villepin izjavio je da će vlada ubrzati pravosudne postupke protiv svih koji sudjeluju u neredima te da će snage sigurnosti biti pojačane gdje god to bude potrebno.

Najavio je također da će se u ponedjeljak obratiti javnosti putem nacionalne televizije i objasniti vladin plan za zaustavljanje nemira.

Ulični nemiri koji traju od 27. listopada nastavljeni su i u nedjelju predvečer kad su skupine izgrednika nastavile paliti aute i kontejnere s otpadom u Nantesu, Orleansu i Rennesu, dok su se policija i vatrogasci pripremili na još jednu dugu noć nasilja i požara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙