FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EU: Na pregovorima o bosanskom ustavu postignut "veliki napredak"

BRUXELLES, 15. studenog 2005. (Hina/AFP) - Sastanak glavnihbosanskohercegovačkih političkih stranaka u Bruxellesu, radirevidiranja ustava Bosne i Hercegovine deset godina nakon mirovnogsporazuma u Daytonu, omogućio je "veliki napredak", priopćila je uutorak Europska komisija.
BRUXELLES, 15. studenog 2005. (Hina/AFP) - Sastanak glavnih bosanskohercegovačkih političkih stranaka u Bruxellesu, radi revidiranja ustava Bosne i Hercegovine deset godina nakon mirovnog sporazuma u Daytonu, omogućio je "veliki napredak", priopćila je u utorak Europska komisija.

"Konferencija koja se odvijala u Bruxellesu donijela je važan napredak", rekao je jedan glasnogovornik Komisije, ne preciziravši o kakvom se napretku radi.

"Ne govorimo o novom ustavu, ostajemo u istim okvirima, ali s ciljanim amandmanima koji bi ga popravili. Sada treba vidjeti kako će same strane precizirati te amandmane koji za sada nemaju konkretan oblik", nastavio je.

Čelnici glavnih bosanskohercegovačkih stranaka su od petka do ponedjeljka u belgijskoj prijestolnici razgovarali iza zatvorenih vrata o toj reformi ustava, koju podržavaju Sjedinjene Države, koje žele osnivanje "jedinstvene države" u BiH.

Novi sastanak je predviđen za sljedeći tjedan u Sjedinjenim Državama prilikom 10. obljetnice Daytonskog sporazuma, zaključenog 21. studenoga 1995. godine, rekao je europski glasnogovornik.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙