FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Za projekte obnovljivih izvora 5,57 milijuna kuna potpora

ZAGREB, 15. studenog 2005. (Hina) - Ministarstvo gospodarstva osiguratće ukupno 5,75 milijuna kuna za potpore projektima razvoja iproizvodnje opreme za primjenu obnovljivih izvora energije.
ZAGREB, 15. studenog 2005. (Hina) - Ministarstvo gospodarstva osigurat će ukupno 5,75 milijuna kuna za potpore projektima razvoja i proizvodnje opreme za primjenu obnovljivih izvora energije.

Ministarstvo će, naime, sutra, 16. studenoga, u Narodnim novinama objaviti javni poziv za dodjelu sredstava za razvoj i proizvodnju opreme za primjenu obnovljivih izvora energije u cilju jačanja konkurentske sposobnosti i stvaranja gospodarskih preduvjeta za korištenje potencijala obnovljivih izvora energije u Hrvatskoj, priopćeno je iz Ministarstva.

Potpore su isključivo namijenjene za poticanje razvoja i proizvodnju opreme za primjenu obnovljivih izvora energije u kategoriji povlaštenih proizvođača: energija vodotoka (hidroelektrane snage do 10 megavata), vjetra, biomase, neakumulirana sunčeva energija, biogorivo, bioplin, geotermalna energija, a sukladno zakonima o energiji, o tržištu električne energije, te o proizvodnji, distribuciji i opskrbi toplinskom energijom.

Na natječaj se, kako ističu iz Ministarstva, mogu prijaviti trgovačka društva registrirana u Hrvatskoj, koja imaju vlastitu proizvodnju u Hrvatskoj, a ne mogu se prijaviti tvrtke u teškoćama, stečaju, postupku likvidacije, kao ni tvrtke koje imaju nepodmirene obveze prema državi i zaposlenicima.

Ministar Branko Vukelić ističe kako je objava javnog poziva nastavak aktivnosti koje Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva provodi iz područja razvoja energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije.

Sredstva koja će biti dodijeljena temeljem javnog poziva imaju za cilj ojačati konkurentske sposobnosti hrvatskih proizvođača na domaćem tržištu te im poboljšati mogućnosti za izlazak na međunarodno tržište, a sukladno mjerama koje Ministarstvo u energetici provodi u sklopu približavanja Hrvatske EU, ističe Vukelić.

Zainteresirani će se na natječaj moći prijaviti u roku deset dana od dana objave u Narodnim novinama, a detaljnije informacije nalazit će se i na Internet stranici Ministarstva (www.mingorp.hr).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙