FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: Uhićen kradljivac ulja na platnu Vaska Lipovca

ZAGREB, 15. studenog 2005. (Hina) - Policija je uhitila 'ljubiteljaumjetnina' koji se prošlog ožujka s manjim uljem na platnu VaskaLipovca, vrijednim više od 10 tisuća kuna, skrivenim ispod jakne,odšetao iz jedne zagrebačke galerije i pritom odgurnuo prodavačicukoja ga je zapazila.
ZAGREB, 15. studenog 2005. (Hina) - Policija je uhitila 'ljubitelja umjetnina' koji se prošlog ožujka s manjim uljem na platnu Vaska Lipovca, vrijednim više od 10 tisuća kuna, skrivenim ispod jakne, odšetao iz jedne zagrebačke galerije i pritom odgurnuo prodavačicu koja ga je zapazila.

Zbog krađe slike Vaska Lipovca "Vodim brod u luku" uhićen je 52-godišnjak koji je nakon prepoznavanja i kriminalističke obrade predan istražnom sucu zagrebačkog Županijskog suda.

Galeriju u Radićevoj ulici u središtu grada osumnjičenik je posjetio u ožujku prošle godine. Odmah s vrata uputio se prema Lipovčevom ulju na platnu, no nije vidio da se iza pregradnog zida krije zaposlenica koja se pred njim pojavila u trenutku kada je umjetninu spremao pod jaknu. Iako ga je upozorila da sliku vrati na mjesto, lopov se nije dao smesti. Zaposlenicu je odgurnuo prema uredu i zaprijetio joj da tamo ostane kako je ne bi ozlijedio.

"Sad ću vam ukrasti sliku", kazao je, kako stoji u policijskom zapisniku, lopov i s plijenom vrijednim 10.500 kuna otišao iz galerije.

Policija nije objasnila kako je 20 mjeseci nakon krađe otkrila lopova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙