FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Automafijaši iz Novog Sada otkriveni u suradnji s hrvatskom policijom

ZAGREB, 10. studenog 2005. (Hina) - Četvorica muškaraca za koje sesumnja da stoje iza niza krađa skupocjenih BMW-ovih terenaca X5 uHrvatskoj uhićeni su u Novom Sadu, potvrdilo je danas hrvatskoMinistarstvo unutarnjih poslova (MUP).
ZAGREB, 10. studenog 2005. (Hina) - Četvorica muškaraca za koje se sumnja da stoje iza niza krađa skupocjenih BMW-ovih terenaca X5 u Hrvatskoj uhićeni su u Novom Sadu, potvrdilo je danas hrvatsko Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP).

"Osumnjičeni su uhićeni nakon višemjesečne akcije u kojoj su ministarstva unutarnjih poslova Hrvatske i Srbije te novosadska i osječka policija intenzivno i sveobuhvatno surađivali i razmjenjivali podatke", izjavio je Hini glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun.

Identitet četvorice uhićenih Mehun nije otkrio, no od izvora bliskog policijskoj istrazi neslužbeno se doznaje da je riječ o Siniši Abađiću (25) i Mladenu Savuljiću (23) iz Novog Sada, Vladimiru Grgiću (34) iz Bačke Palanke te Miroslavu Neškoviću (28) iz Rivice kraj Iriga.

Srbijanski mediji jučer su objavili da su uhićena tri osobe.

Novosadska policija sumnja da je organizator međunarodnog lanca kradljivaca luksuznih automobila prvoosumnjičeni Abađić koji je, kako se doznaje u hrvatskom MUP-u, osječkoj policiji već poznat po krađama automobila. Naime, protiv njega i još desetak osoba osječka policija je 20. listopada podnijela kaznene prijave zbog krađe više vozila.

Novosadska policija Abađića, pak, sumnjiči da je proteklih godina u Hrvatskoj ukrao više automobila visoke klase, prevezao ih u Novi Sad i sakrio u podzemnoj garaži u jednoj stambenoj zgradi. Automobile je potom prodavao na crnom tržištu.

Uloga njegovih suradnika još nije posve jasna, a trebala bi se utvrditi u nastavku istrage.

Policija je prilikom uhićenja u garaži pronašla BMW-ov terenac X5 zagrebačkih oznaka, a novosadski mediji tvrde da je riječ o automobilu u vlasništvu tvrtke Pfitzer Croatia koji je prošlog tjedna ukraden u Zagrebu. U garaži je pronađeno i 14 pari stranih registarskih tablica, među kojima ima i hrvatskih, razni provalnički alat, elektronski čitač kontakne brave za BMW-ova vozila te specijalizirani uređaj za koji se pretpostavlja da su kradljivci "neutralizirali" BMW-ove zaštitne kodove.

Novosadska uhićenja uslijedila su tjedan dana nakon što je zagrebačka policija uhitila 42-godišnjaka u BMW-u X5 njemačkih oznaka, za koji se ispostavilo da je ukraden u svibnju prošle godine u Italiji. Mehun je rekao da se za sada ne može reći je li taj uhićenik bio povezan s novosadskom skupinom.

BMW X5 jedan je od najtraženijih terenaca u "automafijaškim" krugovima kojih je od travnja ove godine u Hrvatskoj ukradeno 26.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙