FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sabor: Letica najavio niz inicijativa

ZAGREB,15. studenoga(Hina) - Neovisni saborski zastupnik Slaven Leticanajavio je danas niz inicijativa kojima će zatražiti saborsku raspravuo obeštećenju folksdojčera i talijanskih optanata, o raduobavještajnih službi, o korupciji te o tijekovima novca izmeđuHrvatske i BiH.
ZAGREB,15. studenoga(Hina) - Neovisni saborski zastupnik Slaven Letica najavio je danas niz inicijativa kojima će zatražiti saborsku raspravu o obeštećenju folksdojčera i talijanskih optanata, o radu obavještajnih službi, o korupciji te o tijekovima novca između Hrvatske i BiH.

Letica je, na konferenciji za novinare u Saboru, opasnim presedanom nazvao Vladin ugovor s Austrijom o obeštećenju folksdojčera, vrijedan pet milijardi eura.

Ocijenio je da je pitanje obeštećenja folksdojčera i optanata riješeno mirovnim sporazumima nakon Drugoga svjetskog rata, te da nema potrebe za potpisivanjem novih međudržavnih ugovora.

Ustvrdio je i da ima dokaze da su udruge talijanskih esula s folksdojčerskim udrugama potpisale ugovor o zajedničkom djelovanju prema Hrvatskoj.

"Ugovor Talijanske unije s Privrednom bankom Zagreb, koja je u talijanskom vlasništvu, uklapa se u taj projekt i klasičan je primjer neofašističke odluke, kakav se nigdje u Europi nije dogodio u posljednjih 60 godina", rekao je Letica.

Izvijestio je i da je jučer upozorio predsjednika Odbora za nacionalnu sigurnost Ivana Jarnjaka da nije ispoštovao poslovničku odredbu po kojoj je u roku od 45 dana morao sazvati zajedničku sjednicu svog odbora i Vijeća za civilni nadzor obavještajnih službi.

Na toj je sjednici trebalo biti razmotreno izvješće u kojem je Vijeće upozorilo da su tajne službe u vrijeme bivše koalicijske vlasti poduzimale nezakonite mjere protiv nekolicine političara, sportaša, novinara i crkvenih velikodostojnika.

Letica procjenjuje da je Jarnjaku i potpredsjedniku Odbora Šimi Lučinu "neugodno tu točku staviti na dnevni red, jer su i sami bili uključeni u zloporabe".

Založio se i za saborske rasprave o korupciji, te o tijeku novca prema BiH, o čemu se, kaže, dokumentacija može prikupiti na sudovima u susjednoj državi, te od Fine i hrvatskih banaka, i to sudskim nalogom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙