FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bjelovar: Radnici "Česme" traže pomoć Đ. Adlešić

BJELOVAR, 14. studenog 2005. (Hina) - Predstavnici sindikatabjelovarskih drvoprerađivačkih tvrtaka "Česma Furnir" i "ČesmaEnergana" upozorili su danas u razgovoru s gradonačelnicom ĐurđomAdlešić da je upitan opstanka tih dviju tvrtki.
BJELOVAR, 14. studenog 2005. (Hina) - Predstavnici sindikata bjelovarskih drvoprerađivačkih tvrtaka "Česma Furnir" i "Česma Energana" upozorili su danas u razgovoru s gradonačelnicom Đurđom Adlešić da je upitan opstanka tih dviju tvrtki.

One su već dulje od godinu dana u blokadi, a zbog nagomilanih dugova upitan je njihov opstanak i opstanak 300 radnika, rečeno je na skupu sindikalnih predstavnika te tvrtke i bjelovarske gradonačelnice i potpredsjednice Hrvatskog sabora Đurđe Adlešić u gradskoj upravi.

Kako je istaknuo povjerenik SSSH za Bjelovarsko-bilogorsku županiju Zlatko Tušak, po sindikalnim podatcima riječ je o 50 milijuna kuna duga, blokiranim računima obiju tvrtaka, dugovima za plaće radnicima, za petak je HEP najavio isključenje struje zbog duga od milijuna i pol kuna, a Hrvatske šume odbijaju dobaviti drvo također zbog višemilijunskih dugova za sirovinu. Dodao je kako mu je jedan od direktora jutros rekao da ne vidi izlaz iz teška stanja, ali i da se protivi stečaju.

Đurđa Adlešić rekla je kako je riječ o sudbini 300 radnika i njihovih obitelji pa nitko nema pravo šutjeti. Zbog toga je za sutra dogovorila u Zagrebu sastanak sindikalaca "Česme" s potpredsjednikom Vlade Damirom Polančecom, a slučaj je prijavljen i Vladinu Uredu za socijalno partnerstvo. Ako tvrtke i moraju u stečaj, to ne mora biti stečaj s obustavom rada i otkazima radnicima, ustvrdila je.

Na skupu je rečeno kako su još prije pet godina državnom odvjetništvu prijavljeni pojedini direktori "Česme" zbog sumnje da su počinili kažnjiva djela gospodarskog kriminala i zloporabe položaja.

Adlešić je napomenula i kako je razgovarala s glavnim državnim odvjetnikom Mladenom Bajićem te će kao saborska zastupnica iskoristiti mogućnost da izrazi nezadovoljstvo činjenicom da unazad nekoliko godina postoje dokumenti koji su otišli iz policije i koji, dodala je, čini se, stoje u ladicama državnog odvjetništva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙