FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Putinove promjene u vlasti potaknule nagađanja o njegovom nasljedniku

MOSKVA, 14. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Ruski predsjednik VladimirPutin u ponedjeljak je premjestio svog glavnog pomoćnika na jedno odčelnih mjesta u vladi a svom je ministru obrane dao dodatneodgovornosti čime je potaknuo nagađanja o svom nasljedniku u Kremlju.
MOSKVA, 14. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Ruski predsjednik Vladimir Putin u ponedjeljak je premjestio svog glavnog pomoćnika na jedno od čelnih mjesta u vladi a svom je ministru obrane dao dodatne odgovornosti čime je potaknuo nagađanja o svom nasljedniku u Kremlju.

Putin je u svojoj izjavi koju je prenijela televizija rekao da je šef kremaljskog ureda Dmitry Medvedev, koji je također i predsjednik naftne tvrtke Gazprom, postavljen za dopredsjednika u vladi Mihaila Fradkova.

Novi šef ureda u Kremlju bit će Sergej Sobyanin, trenutno guverner energentima bogate regije Tyumne u zapadnom Sibiru.

Putin je istovremene rekao da će ministra obrane Sergej Ivanov, kojeg se smatra Putinovom čovjekom od povjerenja, dobiti dodatan posao zamjenika premijera, što je položaj kojeg već drži Aleksandar Zhukov, ključni liberalni gospodarski strateg.

I o Medvedevu, koji je na svom položaju dvije godine, i Ivanovu, Putinovom bliskom prijatelju iz njegovih dana rada u KGB-u, govori se kao o mogućim kandidatima koji će zamijeniti Putina na mjestu državnog čelnika 2008. godine.

Putin se po ustavu ne može treći put kandidirati za predsjednika, no pretpostavlja da želi da ga naslijedi osoba koju je sam izabrao i koja dijeli njegovu političku kulturu.

Neki su komentatori rekli da je očito da si Putin ostavlja mogućnost da kasnije za svog nasljednika bira između Medvedeva i Ivanova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙