FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Europski ultradesničari obvezali se na suradnju na sastanku u Beču

BEČ, 14. studenog 2005. (Hina/dpa) - Vodeći europski ultradesničari idesničarski ekstremisti obvezali su se na tješnju suradnju na sastankuodržanom tijekom vikenda u Beču, objavio je u ponedjeljak desnoorijentirani austrijski političar Andreas Moelzer.
BEČ, 14. studenog 2005. (Hina/dpa) - Vodeći europski ultradesničari i desničarski ekstremisti obvezali su se na tješnju suradnju na sastanku održanom tijekom vikenda u Beču, objavio je u ponedjeljak desno orijentirani austrijski političar Andreas Moelzer.

Na sastanku je odlučeno da će biti uspostavljen stalni ured u Beču, da će se održavati godišnje konferencije i poduzimati zajedničke akcije glede različitih europskih i međunarodnih pitanja.

U završnoj tzv. bečkoj deklaraciji sudionici skupa istaknuli su kao svoj primarni cilj vlastitu frakciju u Europskom parlamentu, rekao je Moelzer.

"To će biti moguće najkasnije nakon pridruživanja Bugarske i Rumunjske (Europskoj uniji) 2007.", kazao je on u intervjuu za APA-u.

Među vodećim međunarodnim gostima na sastanku bili su čelnik belgijske stranke Vlaams Belang, Frank Vanhecke, i predstavnik te stranke Filip Dewinter, zatim Alessandra Mussolini iz talijanske stranke Azione Sociale i šef bugarske Atake, Volen Siderov, a prisutni su bili i predstavnici Francuske nacionalne fronte (FFN) i Veće rumunjske stranke (GRP).

Domaćin skupa bila je desničarska austrijska Slobodarska stranka, čiji je Moelzer član. Moelzer je također zastupnik u Europskom parlamentu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙