FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

D&B: Kreditni rejting Hrvatske za studeni i dalje DB4d

ZAGREB, 14. studenog 2005. (Hina) - Kreditni rejting Hrvatske zastudeni ostaje i dalje nepromijenjen, DB4d, izvijestili su danas izbonitetne kuće Dun&Bradstreet, navodeći da su se analitičari u svomizvješću za studeni uglavnom fokusirali na događanja vezana uzotpočinjanje pregovora Hrvatske za ulazak u EU.
ZAGREB, 14. studenog 2005. (Hina) - Kreditni rejting Hrvatske za studeni ostaje i dalje nepromijenjen, DB4d, izvijestili su danas iz bonitetne kuće Dun&Bradstreet, navodeći da su se analitičari u svom izvješću za studeni uglavnom fokusirali na događanja vezana uz otpočinjanje pregovora Hrvatske za ulazak u EU.

U izvješću, kojeg prenosi zagrebačka tvrtka BonLine, snalitičari D&B-a procjenjuju da bi realan rast BDP-a u 2005. (kao i u 2006.) u Hrvatskoj mogao iznositi 3,7 posto, inflacija 2,6 posto, nezaposlenost 13,2 posto, a deficit tekućeg računa platne bilanca 4,5 posto BDP-a.

Među 25 ocijenjenih zemalja regije, Hrvatska se nalazi na 11. mjestu, jedina s ocjenom DB4d umjerenog rizika za ulaganja.

Na čelu liste je Slovenija, sa ocjenom DB2c malog rizika za ulaganja, dok su na začelju te liste pet država s ocjenom DB6d - vrlo visokog rizika za ulaganja - BiH, Bjelorusija, Tadžikistan, Turkemnistan i Uzbekistan.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙