FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Francuska vlada odlučuje o produžetku izvanrednih mjera

PARIZ, 14. studenog 2005. (Reuters/Hina) - Francuska vlada uponedjeljak će razmotriti hoće li produžiti izvanredne mjere poduzeteu cilju okončanja najgorih nemira u posljednih 40-ak godina uFrancuskoj u kojima sudjeluju uglavnom mladi protestirajući prijesvega zbog loših mogućnosti za zapošljavanje i drugog.
PARIZ, 14. studenog 2005. (Reuters/Hina) - Francuska vlada u ponedjeljak će razmotriti hoće li produžiti izvanredne mjere poduzete u cilju okončanja najgorih nemira u posljednih 40-ak godina u Francuskoj u kojima sudjeluju uglavnom mladi protestirajući prije svega zbog loših mogućnosti za zapošljavanje i drugog.

Građanski protesti započeli su u predgrađima velikih gradova prije više od dva tjedna, no lagano se smanjuju od 8. studenoga kada je premijer Dominique de Villepin uspostavio ograničavajuće mjere te policijski sat tijekom 12 dana.

Članovi Villepinova kabineta trebaju se sastati u ponedjeljak kako bi razmotrili hoće li posegnuti za zakonom kojim se te mjere mogu produžiti.

Sudionici u nemirima, među kojima su uglavnom mladi bijelci i mladi doseljenici iz afričkih i arapskih zemalja, diljem Francuske su zapalili više od tisuću automobila kroz vikend, ali je zabilježeno da su u nedjelju neredi ipak smanjeni nakon što su u subotu dosegli vrhunac s 374 zapaljena automobila.

I dok su u Parizu zabranjena okupljanja, čime je smanjena bojazan da se nemiri prošire u središte grada, u Toulouseu još ima sukoba s policijom na ulicama.

Policija je izvijestila da je 10 mladih uhićeno u Toulouseu nakon što su zapalili 10-ak vozila i demolirali školu.

Nerede u Toulouseu je dodatno potakla smrt dvojice tinejdžera koji su nesmotreno stradali od udara struje u pariškom predgrađu vjerojatno misleći da ih progoni policija.

Mladi protestiraju jer tvrde da policija s njima loše postupa, zato što nemaju odgovarajuće mogućnosti za zapošljavanje, a trpe i loše uvjete života u predgrađima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙