FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pariška policija u pripravnosti, nemiri drugdje jenjavaju

PARIZ, 11. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Tisuće policajskih ophodnjiu petak su na pariškim ulicama, dok se Francuska priprema za prazničnivikend koji će pokazati je li prošlo razdoblje najgorih nemira.
PARIZ, 11. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Tisuće policajskih ophodnji u petak su na pariškim ulicama, dok se Francuska priprema za praznični vikend koji će pokazati je li prošlo razdoblje najgorih nemira.

Najgori nemiri u posljednja četiri desetljeća počeli su slabiti nakon što je vlada u utorak odobrila krizne mjere, među kojima i uvođenje policijskog sata, ali se broj nasilnih incidenata povećao tijekom noći u pariškim predgrađima.

Policija je priopćila kako je u noći na petak diljem Francuske zapaljeno 463 vozila, nešto manje nego prijašnje noći, ali se broj zapaljenih vozila u okolici Pariza povećao s 84 na 111.

"To potvrđuje ukupni trend opadanja broja incidenata, osim određenog otpora u Parizu", rekao je načelnik francuske policije. "Za vikend ćemo poduzeti posebne mjere opreza u pariškoj regiji".

Nemiri su dosegli vrhunac u nedjelju, nakon čega lagano jenjavaju. Policija se nada da će se taj trend nastaviti i tijekom vikenda za Dan primirja, neradnog dana kojim se obilježava kraj 1. svjetskog rata 11. studenog 1918.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙