FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pariz pod visokim stupnjem nadzora, nemiri u Lyonu

PARIZ, 13. studenog 2005. (Hina/AFP) - Pariz je pod visokim stupnjempolicijskog nadzora kako bi se spriječilo širenje nasilja koje vladapariškim predgrađima već 15 dana i koje se u subotu po prvi putproširilo i na Lyon.
PARIZ, 13. studenog 2005. (Hina/AFP) - Pariz je pod visokim stupnjem policijskog nadzora kako bi se spriječilo širenje nasilja koje vlada pariškim predgrađima već 15 dana i koje se u subotu po prvi put proširilo i na Lyon.

Prema podacima koje je policija objavila u ponoć, 116 automobila je zapaljeno za razliku od 172 u petak u isto vrijeme u glavnom francuskom gradu. Osim toga, objavljeno je da je uhićena 41 osoba.

Ti podaci, ističe policija, pokazuju da je situacija "osjetno mirnija".

No, u Lyonu je zapaljeno 26 automobila, a policija je morala koristiti dimne bombe kako bi rastjerala skupine mladih koji su ih gađali različitim predmetima i smećem u tom, trećem po veličini, francuskom gradu. To je prvi put da su se nemiri proširili na centra još nekog velikog francuskog grada. Policija je objavila i kako je uhitila deset osoba u vezi sa nemirima u Lyonu.

Policija je kontrola nad gradom dobila u 22,00 sata po lokalnom vremenu. Osim u Lyonu automobili su zapaljeni i u Strasbourgu i Toulouseu.

U nekoliko francuskih gradova organizirani su prosvjedi protiv nasilja i ueden je policijski je sat.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙