FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U nemirima u Francuskoj uhićene 203 osobe

PARIZ, 5. studenog 2005. (Hina/dpa) - Noć s petka na subotu bila jedosad najgora otkako su prije devet dana počeli neredi u Parizu, kojisu se poslije proširili i na druge gradove, a policija je zbog paležai uništavanja imovine uhitila 203 osobe.
PARIZ, 5. studenog 2005. (Hina/dpa) - Noć s petka na subotu bila je dosad najgora otkako su prije devet dana počeli neredi u Parizu, koji su se poslije proširili i na druge gradove, a policija je zbog paleža i uništavanja imovine uhitila 203 osobe.

Policija je priopćila kako je ukupno tijekom noći zapaljeno 754 vozila, iako ih je još u petak navečer bilo "samo" 130. Zapaljena je jedna stambena zgrada u Pierrefitteu nedaleko od Pariza iz koje je evakuirano stotinjak ljudi, a u požarima su uništavani dječji vrtići, poslovni uredi, skladišta, trgovine automobilima, jedna zgrada gradske vijećnice i jedna sinagoga.

Dan prije je uhićeno mnogo manje sudionika nemira, njih 78, a među 203 uhićene osobe prošle noći bio je i jedan desetogodišnjak koji je u ruci imao Molotovljev koktel.

Procjene govore da je tijekom devet noći nemira ukupno zapaljeno oko 1800 vozila, a u pritvoru je završilo više od 400 ljudi, što ove nemire čini najgorima u Francuskoj u posljednjih deset godina.

Policija je u petak prvi put koristila helikoptere za nadzor pariških predgrađa, a kontroverzni ministar unutarnjih poslova Nicolas Sarkozy u posjetu jednoj policijskoj postaji ustvrdio je kako je "ključ" za rješavanje krize koja poprima sve dramatičnije razmjere još više uhićenja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙