FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Blagoslov obnovljene crkve Sv. Mihaela Arkanđela u Novom Bezdanu

OSIJEK, 13. studenoga 2005. (Hina) - Đakovačko i srijemski biskup msgr.dr. Marin Srakić predvodio je danas euharistijsko slavlje uobnovljenoj crkvi Svetog Mihaela Arkanđela u Bezdanu kod BaranjskogPetrovog Sela u Baranji, koja je teško devastirana tijekom Domovinskog rata.
OSIJEK, 13. studenoga 2005. (Hina) - Đakovačko i srijemski biskup msgr. dr. Marin Srakić predvodio je danas euharistijsko slavlje u obnovljenoj crkvi Svetog Mihaela Arkanđela u Bezdanu kod Baranjskog Petrovog Sela u Baranji, koja je teško devastirana tijekom Domovinskog rata.

Crkva je izgrađena 1935. godine a zapalili su je srpski agresori 1992. za vrijeme okupacije Baranje.

Obnovu crkve Sv. Mihaela Arkanđena, u iznosu od milijuna kuna, financirali su mještani, među kojima najviše, sa 500.000 kuna, baranjski poduzetnik Hubert Kišpal.

Biskup Srakić istaknuo je kako je crkva uništena mržnjom, a obnovljena ljubavlju, te je znak vjere i opstojnosti hrvatskog naroda.

Podsjetio je na teške ratne dane stradanja i ljudi i materijalnih bogatstava, među kojima su i crkve u Đakovačko i srijemskoj Biskupiji.

U Novom Bezdanu živi 320 stanovnika, a 1991. godine nakon srpske okupacije iz tog je baranjskog sela prognano 130 stanovnika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙