FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Davor Aras novi predsjednik Hrvatskog bloka u Zadru

ZADAR, 12. studenoga 2005. (Hina) - Davor Aras novi je predsjednikzadarskog ogranka Hrvatskog bloka (HB), a izabran je jednoglasno navečerašnjoj skupštini zadarskog obranka HB-a, na kojoj je bio ipredsjednik stranke dr. Ivić Pašalić.
ZADAR, 12. studenoga 2005. (Hina) - Davor Aras novi je predsjednik zadarskog ogranka Hrvatskog bloka (HB), a izabran je jednoglasno na večerašnjoj skupštini zadarskog obranka HB-a, na kojoj je bio i predsjednik stranke dr. Ivić Pašalić.

Davor Aras je do prije nekoliko mjeseci bio predsjednik gradskog vijeća HDZ-a. No zbog sudjelovanja na skupu udruge Hrvatski domobran u Zadru, na kojem su neki pojedinci istaknuli ustaška obilježja, isključen je iz HDZ-a.

Obraćajući se nazočnima na večerašnjoj skupštini u Zadru predsjednik Hrvatskog bloka Ivić Pašalić ocijenio je da među vodećim političkim strankama na hrvatskoj političkoj sceni nema više bitnih ni nebitnih razlika.

"Smrću Franje Tuđmana Hrvatska je ostala bez državnika, a politikanti koji su istaknuti na sceni, bez politike bili bi nitko i ništa i gladni kruha", kazao je.

Pašalić smatra da "u takvim okolnostima jedino Hrvatski blok čuva svoj identitet".

Po njegovoj procjeni "i Sanaderova Vlada, kao i prijašnja, ispunjava četiri zahtjeva iz vanjskog okruženja: bezuvjetno ispunjavanje svih haških zahtjeva, bezuvjetni povratak svih Srba i četnika, odricanje od Hrvata iz BiH i rasprodaja nacionalnog bogatstva".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙