FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12.30 sati

ZAGREB, 12. studenog 2005.(Hina) - Pregled sportskih događaja do 12.30sati:
ZAGREB, 12. studenog 2005.(Hina) - Pregled sportskih događaja do 12.30 sati:

LIMASSOL

Hrvatski karataši osvojili su srebrnu, a hrvatske karatašice brončano odličje na 4. Svjetskom kadetskom i juniorskom prvenstvu u karateu u ciparskom Limassolu. Muška juniorska ekipa u sastavu Danil Dondjoni, Goran Lučin, Ivan Gorjanc,Luka Gavranović, Pero Vučić, Tomislav Rašidagić i Ivan Puklavec u prvom su kolu svladali Portugal sa 3:0, u drugom Makedoniju 3:1, a potom u 3. kolu Tunis 3:0. U polufinalu su hrvatski karataši bili bolji od Egipat sa 3:0, a u finalu sa Turcima bilo je 2:2, no Turci su po bodovima slavili sa 11:8. Ženska ekipa u sastavu Petra Naranđa, Jelena Kovačević, Ivana Bebek i Diana Saleš u prvom je kolu svladala BiH 2:0, a potom izgubila od Japana istim rezultatom. U prvoj repesažnoj borbi hrvatske karatašice su svladale viceprvakinje svijeta Ruskinje sa 2:0, da bi u susretu za treće mjesto sa Engleskinjama (1:1) slavile po bodovima 11:10, nakon što je u odlučujućoj borbi Ivana Bebek pobijedila sa 6:0. Osvojena bronca na SP-u uspjeh je za ovu generaciju od koje se opraštaju Petra Naranđa i Jelena Kovačević.

LIEGE

Bivši hrvatski reprezentativac Milan Rapaić vratio se u belgijski Standard Liege, iz kojeg je privremeno otišao prije nekoliko mjeseci zbog "osobnih raloga", tvrdi agencija Belga. Vodstvo Standarda prighvatilo je povratak Rapaića (32), kojemu je prvotni ugovor trajao do 30. lipnja 2006. Za vodeću momčad Belgijske lige Rapaić je postigao šest zgoditaka u 22 susreta.

ZAGREB

Naša najbolja klizačica i prošlogodišnja pobjednica Idora Hegel započela je nastup na 38. Zlatnoj pirueti sa sedmim mjestom u kratkom programu. U vrlo jakoj konkurenciji Idora je bila nesigurna kod doskoka, osobito kod kombinacije, što su suci kaznili. Bodovna razlika, međutim, klizačica u vodstvu vrlo je mala i zato će slobodni program biti iznimno zanimljiv i dramatičan. U vodstvu je Nijemica Christine Berger, kojoj je jedinoj uspjelo izvesti svih osam zadanih elemanata.

MAGDEBURG/ZAGREB

Hrvatske stolnotenisačice Tamara Boroš i Cornelia Vaida plasirale su se u polufinale parova na ITTF Pro Tour turniru German Open u Magdeburgu.U četvrtfinalu je hrvatski par svladao njemačko-mađarsku kombinaciju Tanja Hain-Hofmann/Georgina Pota sa 4:2 (15:13, 10:12, 11:6, 6:11, 12:10, 11:6), a za finale će se boriti sa parom Tia Yana/Zhang Rui iz Hongkonga. U trećem kolu pojedinačnog dijela u subotu Boroš ide na Kineskinju Chenchen Chang.

NEW YORK

Gordan Giriček ugradio je 6 poena (šut 3:7), te po 1 skok i asist u pobjedi svojih Utah Jazza na gostovanju kod Toronto Raptorsa 84:99, dok je Zoran Planinić postigao 9 koševa u 17 minute igre u porazu New Jersey Netsa (102:90) kod Indiana Pacersa. Netsi se nisu mogli suprostaviti sjajnoj trojci Indiane - Ronu Artestu (30), Jermaineu O'Nealu (20) i Anthonyu Johnsonu (19), a odlučila je treća četvrtina koju su domaćini dobili sa 35:20 i tako poveli sa čak 28 koševa razlike. Vince Carter je sa 18 poena predvodio New Jersey. Utah je lako dobila Toronto, koji ni nakon pete utakmice ne zna za pobjedu, što im je najgori start u povijesti kluba. Susretom je dominirao turski centar Mehmet Okur sa 29 poena i 12 skokova, a pobjedom je Utah ostala na čelu divizije Northwest. U nazanimljivijem srazu večeri Philadelphia je slavila kod Lakersa (85:81), a Allen Iverson (34) je dobio izravni dvoboj protiv Kobea Bryanta, koji je utakmicu završio sa 17 poena i šutom 7:27.

LOS ANGELES

U polufinalu završnog WTA Mastersa u Los Angelesu igrat će Francuskinja Amelie Mauresmo i Ruskinja Maria Šarapova, te Francuskinja Mary Pierce i Amerikanka Lindsay Davenport. Polufinalistkinje su bile poznate još u petka, a današnji dvoboji zadnjeg kola dali su odgovor tko će biti prvakinja Crne skupine. U francuskom dvoboju Mary Pierce je svladala Amelie Mauresmo sa 2:6, 6:4, 6:2, te je sebi za protivnicu izabrala Davenport. U Zelenoj skupini Ruskinja Nadja Petrova je došla do prve pobjede svladavši Šarapovu.

Zelena skupina:

Nadja Petrova (Rus) - Marija Šarapova (Rus) 6:1, 6:2;

Crna skupina:

Kim Clijsters (Bel) - Jelena Dementijeva (Rus) 6:2, 6:3;

Mary Pierce (Fra) - Amelie Mauresmo (Fra) 2:6, 6:4, 6:2.

PERTH

Drugi dan Australskog relija, zadnje utrke ovogodišnjega Svjetskog prvenstva, bio je koban za vodećeg Norvežanina Pettera Solberga (Subaru impreza), koji je morao odustati nakon što je udario klokana. U sudaru je stradao klokan i Norvežaninova Impreza, a bivši svjetski prvaka je u tom trenutku omao više od 50 sekundi prednosti u odnosu na ostale. Vodstvo relija, koji se vozi po "bushu" u okolici Pertha, preuzeo je Belgijanac Francois Duval (Citroen Xsara), koji pred Škotom Colinom McRaeem (Škoda Fabia) ima 24 sekunde prednosti. Treći je Finac Harri Rovanperae (Mitsubishi Lancer). Australski reli je kao i svake godine vrlo zanimljiv, a prvoga dana je izletio sa ceste u udario u drvo novi svjetski prvak Francuz Sebastien Loeb.

MONTEVIDEO

Australski nogometaši doputovali su u Montevideo gdje će protiv Urugvaja igrati prvu utakmicu doigravanja za plasman na Svjetsko prvenstvo 2006. Za razliku od dolaska u zračnu luku Montevidea prije četiri godine, kada su ih urugvajski navijači pljuvali i gotovo fizički napali, Australci su ovaj put bili puno zaštićeniji. Čuvali su ih naoružani policajci, a formalnosti su obavili u dijelu zračne luke koji koristi urugvajska vojska. Urugvajci su čak koristili i "mamac-autobus", identičan onom koji je prevozio australske nogometaše do hotela u središtu grada, no nisu zabilježeni nikakvi izgredi tijekom vožnje ulicama Montevidea. "Sve je normalno, urugvajska policija je dobro odradila svoj posao", kazao je australski izbornik Guus Hiddink, u čijoj je momčadi čak osam igrača hrvatskog podrijetla.

BUDIMPEŠTA

U prvom susretu doigravanja za U-21 Europsko prvenstvo nogometaši Mađarske i Italije igrali su u Budimpešti 1:1. Talijani su vodili pogotkom Donadelia (58), a za Mađare je izjednačio Husti (73).

LONDON

U prvom susretu doigravanja za U-21 Europsko prvenstvo nogometaši Engleske i Francuske igrali su u Londonu 1:1. Za domaćine je pogodak dao Ambrose (87), dok su Francuzi vodili preko Le Talleca (46).

PARIZ

U zaostalom susretu 10. kola Francuske lige Ajaccio i Lens igrali su na Korzici bez zgoditaka, 0:0.

PRAG

U prvom susretu doigravanja za U-21 Europsko prvenstvo nogometaši Njemačke svladali su u gostima u Uherske Hradištu Republiku Češku sa 2:0 pogocima Rafaela Nanda (35) i Schulza (86).

NEW YORK

Rezultati NBA lige:

Toronto Raptors - Utah Jazz 84:99

(Gordan Giriček za 24 minute igre 6 poena, šut 3:7, po 1 skok i asist)

Indiana Pacers - New Jersey Nets 102:90

(Zoran Planinić za 17 minuta igre 9 poena, šut 4:8, trice 1:2, 1 asist)

Washington Wizards - Seattle SuperSonics 137:96

Charlotte Bobcats - Dallas Mavericks 88:98

Boston Celtics - San Antonio Spurs 82:103

Cleveland Cavaliers - Memphis Grizzlies 89:70

Philadelphia 76ers - Los Angeles Lakers 85:81

Sacramento Kings - Denver Nuggets 101:85

Portland Trail Blazers - Detroit Pistons 81:84

Golden State Warriors - New York Knicks 86:84

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙