FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4.30 sati

ZAGREB, 2. studenog 2005. (Hina) - Pregled događaja do 4.30 sati.
ZAGREB, 2. studenog 2005. (Hina) - Pregled događaja do 4.30 sati.

ZAGREB - Nevladina udruga "Oslobođenje životinja" uputila je danas molbu gradonačelniku Zagreba Milanu Bandiću i zagrebačkoj gradskoj skupštini molbu da razmisle o uvođenju zabrane gostovanja cirkusa sa životinjskom točkama u Zagrebu.

"Zasigurno ste čuli da je već pet gradova (Mursko Središće, Varaždin, Velika Gorica, Split i Rovinj) donijelo odluku o zabrani nastupa cirkusa koji iskorištavaju životinje radi profita. Predlažemo da se Zagreb ugleda na neke ugledne europske gradove poput Barcelone, Venecije, Beča i dr. te na taj način pokaže svoju civiliziranost u pogledu prava životinja", stoji u molbi.

Udruga upozorava da se u takvim cirkusima životinje drže u neadekvatnim uvjetima, izložene patnji i torturama od kojih najčešće obolijevaju i umiru u mukama.

"Dreseri životinje udaraju raznim tvrdim predmetima, a najčešće električnim palicama koje nanose strahovite ozljede životinjama. Nije prirodno da divlje životinje skaču kroz obruč na kojem gori vatra ili da mirno sjede na stolici dok ih dreser bičuje. Životinje u cirkusu pate, njihov život je pun mučnih agresivnih dresura, napornih putovanja u uskim kavezima i predstava koje životinjama nisu zabavne", napominje udruga.

S obzirom da Republika Hrvatska započinje pregovore s Europskom unijom bilo bi zaista od velikog značaja da i glavni grad Hrvatske i ljudi koji ga vode pokažu da su svjesni da životinje ne služe za zabavu te osude okrutnost koju životinje proživljavaju u cirkusima, stoji u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙