FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

ZAGREB, 1. studenog 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 15,30sati.
ZAGREB, 1. studenog 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 15,30 sati.

ZAGREB - Na današnji blagdan Svih svetih političke stranke i udruge te mnogobrojni građani polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća prisjećaju se svojih najmilijih, svih poginulih u obrani Domovine i velikana hrvatske povijesti. Kod križa u Aleji hrvatskih branitelja na zagrebačkome groblju Mirogoju vijence su položila i zapalila svijeće izaslanstva HDZ-a, SDP-a, HNS-a, DC-a, Društva domovinskog ponosa i časti "Viribus unitis", na čelu s umirovljenim hrvatskim generalima i drugi. Predstavnici Saveza antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske cvijeće su položili kod križa u Aleji hrvatskih branitelja te na grobnicu narodnih heroja, na grobove Vladimira Nazora, Ivana Ribara i Vladimira Bakarića, partizansko groblje i groblje kozaračke djece na Mirogoju.

MALI LOŠINJ - Obdukcija uginulog dupina, pronađenog jučer na obali otoka Unija, blizu Lošinja, nije potvrdila da je ta životinja ubijena dinamitom, rekao je danas za Hinu predsjednik lošinjske Udruge za zaštitu i proučavanje dupina "Plavi svijet" Draško Holcer. No, dodao je Holcer, i dalje se sumnja da bi to mogao biti uzrok njegova uginuća, dijelom i na temelju spoznaje te udruge o sličnim pojavama na širemu lošinjskom području. Unutarnji pregled nije pokazao ozljede organa tipične za usmrćenje dinamitom, ali, dodao je, promjene su mogle nastati i zbog toga što je proteklo nekoliko dana od uginuća životinje. Dupin je zakonom zaštićena životinja u Hrvatskoj. Na području oko Lošinja u Jadranu u stalnoj zajednici živi otprilike 150 dupina.

ZAGREB - Porezna je uprava do 24. listopada ove godine građanima po osnovu obrađenih poreznih prijava poreza na dohodak za 2004. godinu, vratila 1,18 milijardi kuna preplaćenog poreza, što je, ističu u Ministarstvu financija, 19,6 posto više nego u istom lanjskom razdoblju. Po podatcima Ministarstva financija, u 19 područnih ureda porezne uprave postotak obrađenih prijava kreće se iznad 91,30 posto, dok je jedino u područnom uredu Zagreb - najvećem po broju prijava - taj postotak nešto manji, 85,38 posto, gdje je od zaprimljenih 233.687 obrađeno 199.528 prijava.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙