FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 30. listopada 2005. (Hina) - Pregled vijesti do 9,30 sati.
ZAGREB, 30. listopada 2005. (Hina) - Pregled vijesti do 9,30 sati.

NEW DELHI - Dosad je 61 osoba poginula, a 188 ih je ranjeno u eksplozijama koje su se u subotu dogodile u New Delhiju, prenosi u nedjelju France presse izjavu neimenovanog dužnosnika indijskog ministarstva unutarnjih poslova. New Delhi je stavljen u stanje najveće pripravnosti nakon što su tri bombe eksplodirale na dvjema tržnicama. Indijski premijer Manmohan Singh za eksplozije je okrivio "terorističke elemente" . Indijska policija pokrenula je istragu o napadima i na ispitivanje odmah privela desetoricu muškaraca.

TOKYO - Japana je oštro osudio u nedjelju tri bombašaka napada na tržnicama u New Delhiju u kojima je poginula najmanje 61 osoba, a 188 je ranjeno. "Snažno osuđujemo taj krajnje kukavički i neoprostiv čin", priopćilo je japansko ministarstvo vanjskih poslova.

ZANZIBAR - Parlamentarni i predsjednički izbori počeli u nedjelju ujutro u tanzanijskom Zanzibaru, a ispred nekoliko birališta odmah su izbili neredi kada su se pristaše dviju glavnih stranaka krenuli gađati kamenjem i tući. Zanzibarski arhipelag ima poluautonomni status sa svojim vlastitim predsjednikom i parlamentom. Birači odlučuju o tome hoće li zanzibarski predsjednik Amani Abeid Karume ostati na dužnosti ili će ga zamijeniti njegov glavni protukandidat Seif Sharif Hamad. Ostala četvorica kandidata nemaju nikakvih šansi. Zanzibarski glasači također će izabrati svoj lokalne zastupnike i članove vijeća.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙