FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prada plaća 17.000 eura odštete za loše napravljenu petu

ZAGREB, 4. studenog 2005. (Hina) - Sud u talijanskom gradu La Speziapresudio je da poznata modna kuća Prada mora platiti odštetu u iznosuod 17.000 eura Talijanki koja je noseći loše napravljene Pradinecipele s visokom potpeticom ozlijedila skočni zglob i stopalo.
ZAGREB, 4. studenog 2005. (Hina) - Sud u talijanskom gradu La Spezia presudio je da poznata modna kuća Prada mora platiti odštetu u iznosu od 17.000 eura Talijanki koja je noseći loše napravljene Pradine cipele s visokom potpeticom ozlijedila skočni zglob i stopalo.

Rossana Salvini, 42-godišnja službenica iz Ligurije, uoči Božića 1998. godine je tijekom kupovine s prijateljicama pala noseći nove Pradine cipele s visokom potpeticom, a talijanski sud je pomoću tehničke ekspertize zaključio da je do pada došlo zbog pogreške proizvođača cipela.

Sud je presudio da Prada zbog trajnih posljedica pada mora nesretnoj Talijanki platiti odštetu u iznosu od 17.000 eura, piše u petak talijanski tisak.

Stručnim vještačenjem utvrđeno je da zbog mjehura zraka potpetica nije bila pravilno pričvršćena što je uzrokovalo pad i invaliditet Rossane Salvini koja kaže da ne može u potpunosti micati nožnim prstima te da danas mora nositi sportsku obuću većeg broja jer joj stopalo otiče.

Salvini je nekoliko mjeseci nakon pada poslala pismo proizvođaču koji joj je bez riječi isprike poslao ček od 500.000 lira koliko su cipele koštale.

Salvini je tada odlučila angažirati odvjetnika i tužiti Pradu a tužba je nakon sedam godina riješena u četvrtak presudom u korist Salvinijeve. Rossana se sada može pohvaliti i da je vlasnica najskupljih Pradinih cipela vrijednih 17.000 eura.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙