FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 30. listopada 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 30. listopada 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

LONDON - Više od četvrtine pasa u Velikoj Britaniji pod stresom je kao i njihovi preopterećeni vlasnici, a trećina povraća ili ima problema s probavom zbog zanemarivanja, otkriva jedna studija. "Psi su vrlo osjetljivi na raspoloženje svojih vlasnika i shvaćaju kada su oni nesretni ili pod pritiskom", rekao je Chris Price, iz osiguravajuće tvrtke Direct Line Pet Insurance. Ispitivanje je pokazalo da 26 posto od više od 1.100 vlasnika pasa koji su bili ispitani smatra da njihovi dlakavi ljubimci pate od stresa, a 53 posto opisalo je vlastite živote stresnima.

NEW YORK - Stanovnici velegrada kao što je New York ne uzbuđuju se previše zbog neugodnih mirisa ali su nazvali 911 da bi prijavili kako se u južnom dijelu Manhattana osjeti ugodan miris, poput javorova sirupa. U dežurnu službu stiglo je toliko poziva da je služba za izvanredna stanja angažirala policiju, obalnu stražu i gradski Ured za zaštitu okoliša kako bi se pronašao izvor tog mirisa. Testiranja zraka nisu otkrila nikakvu opasnost po stanovnike, ali nije pronađen ni izvor mirisa.

JOHANNESBURG - Nelson Mandela, ikona borbe protiv aparthejda, postao je s 87 godina junak stripa u nadi da će ta inicijativa potaknuti mlade da zavole čitanje, kao što ga je i on zavolio tijekom punih 27 godina koje je proveo u zatvoru. "Jedna od rijetkih prednosti života u zatvoru jest to što imate vremena za čitanje", rekao je Mandela u povodu pokretanja serije stripova koji govore o njegovu životu. Izrazio je nadu da će čitanje tih stripova pomoći mladima da otkriju užitak čitanja dobrih knjiga. Milijun primjeraka svake od devet epizoda o životu popularnog Madibe bit će besplatno podijeljeno diljem zemlje, bilo u školama ili u obliku letaka u novinama.

MOSKVA - Čelnik ruske budističke regije Kalmikije izjavio je u petak da je spreman platiti milijun američkih dolara da se balzamirano tijelo boljševičkog vođe Vladimira Lenjina preseli u njegovu regiju. Prošloga mjeseca visoki pomoćnik ruskog predsjednika Vladimira Putina predložio je da bi se Lenjinovo tijelo moglo pokopati, potaknuvši raspravu o mjestu tog revolucionara u postsovjetskoj Rusiji. Lenjinovi posmrtni ostaci turistička su atrakcija u mauzoleju na moskovskom Crvenom trgu. Čelnik Kalmikije Kirsan Iljumžinov ponudio je da se Lenjina izloži u Elisti, glavnom gradu regije, koja se nalazi na Kaspijskom jezeru. Neki povjesničari tvrde da je Lenjin bio jednom četvrtinom Kalmik.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙