FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 10. studenog 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 10. studenog 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

OSLO - Dvadesetčetverogodišnja Norvežanka u srijedu je osuđena na kaznu zatvora u trajanju od osam mjeseci zbog silovanja svojeg 32-godišnjeg znanca u siječnju 2004., izvijestili su u srijedu službeni izvori. Prizivni sud u zapadnom priobalnom gradu Bergenu potvrdio je raniju odluku nižeg suda, ali je smanjio duljinu trajanja kazne. Navodna žrtva, 32-godišnji muškarac, izjavio je kako je silovan dok je spavao, kada je njegova 24-godišnja znanica, bez njegova pristanka i znanja, izvela oralni seks. To je prvi put da je u Norveškoj za silovanje, bez suučesnika, osuđena jedna žena.

PNOM PEN - Kambodžanac obuzet bijesom i očajem spalio je bračni krevet iz kojega ga je žena izbacila prije nekoliko mjeseci optuživši ga za nevjeru. Oun Savuth, šef policije okruga Sa'ang, tridesetak kilometara udaljenog južno od glavnoga grada, rekao je kako je pedesetogodišnja Heng Chom optužila muža da ju je prevario i zarazio se HIV-om jer se nakon četiri mjeseca rada u gradu vratio s upornim kašljem. Dodao je da mu žena nije vjerovala da kašlje jer puno puši, pa je, nakon nekoliko mjeseci njezinih optužbi, on poludio i spalio bračni krevet i televizor. Policajci su ih nakon toga priveli, razgovarali s njima nekoliko sati, a onda ih pustili zamolivši muža da to više ne radi. "Rekli smo mu neka udovolji ženi i obavi testiranje koje od njega traži i neka više ne pali stvari po kući", rekao je šef policije.

SYDNEY - Studija provedena u Australiji pokazala je da su 75-godišnjaci i još stariji sretniji i zadovoljniji sobom i okolinom od ljudi starih između 50 i 64 godine. Prema rezultatima istraživanja o aktivnom starenju, "mlađa" skupina izloženija je zahtjevima svakodnevnog života i osjeća se "pritisnutom". "Stariji od 75 su mnogo zadovoljniji, sigurniji u svoje mišljenje, sređeniji u životu i osjećaju da su učinili sve što se može. Nasuprot njima, oni između 50 i 64 godine još imaju obveze, bilo da se radi o obitelji ili poslu, a na brizi su im katkad i stariji rođaci ili unuci. Oni su tzv, "ukliještena generacija" jer imaju obveze i prema mlađima i prema starijima od sebe", objasnila je Karen Barnett sa sveučilišta u Queenslandu.

LISABON - Portugalski svećenik Joao Bastos (78) uhićen je nakon što je automobilom probio policijsku cestovnu blokadu, umalo pogazivši jedno dijete, u nastojanju da stigne na misu na vrijeme, objavio je portugalski dnevnik Correio da Manha. Prema pisanju lista, svećenik je zanemario policijsku naredbu da stane na cestovnoj zapreci, postavljenoj zbog održavanja dječje utrke u gradiću Argoncilhe, i nastavio voziti, viknuvši usput iz automobila da kasni na misu u 11 sati. Svećenik se i nakon policijske potjere nije dao iz automobila pa je u policijsku postaju odveden uz primjenu sile. U postaji mu je ispisana prekršajna prijava nakon čega je pušten. Župljanin Manuel Resende izjavio je za navedeni list da se svećenik pojavio u crkvi oko podneva, vidno uznemiren i s modricama. Glasnogovornica policije opovrgla je da je svećenik dobio i pokoji udarac.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙