FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Korejski hladnoratovski turizam: Tko je zaključao vrata?

PANMUNJOM, 10. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Panmunjom, selosmješteno na granici između Sjeverne i Južne Koreje postalo je mjestoturističkog spora u kojem mirovne snage pod američkim zapovjedništvomi Sjeverna Koreja optužuju jedni druge da su zaključali vratapovijesne sobe.
PANMUNJOM, 10. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Panmunjom, selo smješteno na granici između Sjeverne i Južne Koreje postalo je mjesto turističkog spora u kojem mirovne snage pod američkim zapovjedništvom i Sjeverna Koreja optužuju jedni druge da su zaključali vrata povijesne sobe.

Obje strane tvrde da je ona druga zaključala vrata turistima koji su htjeli posjetiti zgradu i konferencijsku dvoranu gdje je sklopljeno primirje kojim je okončan Korejski rat 1950.-1953. godine.

Zgrada se nalazi na demarkacijskoj liniji, granici između Sjeverne i Južne Koreje, i godinama je posjećuju turisti iz obje Koreje koji žele vidjeti posljednju "hladnoratovsku" granicu.

Inače, kada skupina turista iz Južne Koreje uđe u zgradu vojna straža zaključa vrata na sjevernom kraju zgrade iznutra. Kada u zgradu uđe skupina turista iz Sjeverne Koreje zaključana su južna vrata.

Međutim, zapovjedništvo UN-a na čijem je čelu američki general ističe u svom izvješću da je Sjeverna Koreja ostavila vrata na južnoj strani zaključana na nekoliko sati 30. rujna pri čemu je spriječen ulazak turistima iz Južne Koreje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙