FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Aman: među poginulima i ranjenima nema hrvatskih državljana

ZAGREB, 10. studenog 2005. (Hina) - Na popisima poginulih i ranjenihnakon terorističkih napada izvedenih u srijedu navečer u Amanu nemahrvatskih državljana, kazala je u četvrtak za Hinu glasnogovornicaMinistarstva vanjskih poslova i europskih integracija Ivana Crnić.
ZAGREB, 10. studenog 2005. (Hina) - Na popisima poginulih i ranjenih nakon terorističkih napada izvedenih u srijedu navečer u Amanu nema hrvatskih državljana, kazala je u četvrtak za Hinu glasnogovornica Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Ivana Crnić.

"Prema informacijama dobivenim od počasnog hrvatskog konzula u Amanu, možemo potvrditi da na popisu poginulih i ranjenih nema hrvatskih državljana", kazale je glasnogovornica.

U Amanu se nalaze i trojica instruktora Ministarstva unutarnjih poslova, koji rade u Centru za obuku iračkih policajaca u Amanu, koji su dobro i na sigurnom.

Tour-operator iz Ljubljane kontaktirao je MVPEI i obavijestio hrvatsku stranu da se osmero hrvatskih državljana nalazilo u srijedu u Amanu, ali da nisu ozlijeđeni u napadima. Hrvatski državljani u četvrtak su na izletu u Petri, a u nedjelju će se vratiti u Hrvatsku.

Prema službenim podacima u eksplozijama u tri hotela u glavnom jordanskom gradu Amanu poginulo je 56 osoba, dok su 93 ranjene.

Prema službenom priopćenju među poginulima je 11 stranaca (jedan Saudijac, jedan Palestinac, pet Iračana, 3 Kineza i jedan Indonežanin).

Za sada je utvrđen identitet 26 poginulih. Svi ranjeni još su u bolnicama.

Prema službenim izvorima, jordanske su vlasti uhitile nekoliko osoba za koje se sumnja da su sudjelovale u podmetanju eksplozija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙