FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bombaški napadi na tri hotela u Ammanu: Najmanje 23 mrtva

AMMAN, 9. studenog 2005. (Hina/AFP) - U gotovo istodobnim bombaškimnapadima u srijedu navečer na tri hotela u Ammanu ubijeno je najmanje23, a ranjeno je stotinjak ljudi, izvijestili su sigurnosni izvori.
AMMAN, 9. studenog 2005. (Hina/AFP) - U gotovo istodobnim bombaškim napadima u srijedu navečer na tri hotela u Ammanu ubijeno je najmanje 23, a ranjeno je stotinjak ljudi, izvijestili su sigurnosni izvori.

Ovo je prvi put da atentati takvih razmjera pogađaju Jordan, koji je nakon napada objavio da će policija štititi sve hotele i diplomatske urede u prijestolnici.

Eksplozije u trima hotelima u Ammanu najvjerojatnije su bili samoubilački napadi, izjavio je policijski dužnosnik, a prenosi službena agencija Petra.

"Tri mete terorističkog napada bili su hoteli Radisson Sas, Hyatt i Days Inn", kazao je časnik Bashir al-Daajeh za Petru, u prvoj službenoj izjavi o napadima.

Medicinski izvori kazali su da su u napadima poginule najmanje 23 osobe.

Eksplozija u hotelu Radisson SAS na zapadu Ammana dogodila se oko 21.00 sat i čula se na udaljenosti od nekoliko kilometara. Bomba je bila postavljena iza lončanice u velikoj plesnoj dvorani gdje se održavao svadbeni pir. U eksploziji je smrtno stradalo najmanje osam osoba, prema sigurnosnim izvorima.

Druga se eksplozija dogodila gotovo u isto vrijeme u hotelu Hyatt koji je evakuiran i okružila ga je policija, javlja novinar AFP-a. Bomba je eksplodirala na ulazu hotela i poginulo je najmanje deset osoba koje su bile u blizini, kako navode sigurnosni izvori.

Treća se eksplozija dogodila u Days Innu nadomak izraelskog veleposlanstva u Ammanu, ali zasad nema točnih podataka o žrtvama.

Zasad nitko nije preuzeo odgovornost za napade.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙