FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Amanu pojačane mjere sigurnosti

ZAGREB, 10. studenog 2005. (Hina) - Sigurnost u glavnom jordanskomgradu Amanu u četvrtak je znatno pojačana, posebice ispred tri hotelakoja su u srijedi bila meta trostrukog samoubilačkog napada u kojemje, kako javljaju agencije, poginulo najmanje 60, a ranjeno nekolikostotina ljudi.
ZAGREB, 10. studenog 2005. (Hina) - Sigurnost u glavnom jordanskom gradu Amanu u četvrtak je znatno pojačana, posebice ispred tri hotela koja su u srijedi bila meta trostrukog samoubilačkog napada u kojem je, kako javljaju agencije, poginulo najmanje 60, a ranjeno nekoliko stotina ljudi.

Kralj Abdullah II., koji je obećao da će krivci biti kažnjeni, vratio se tijekom noći u Aman, skrativši posjet Kazahstanu.

Hoteli Radisson SAS, Hyatt i Days Inn okruženi su čeličnim barijerama a prilaze čuva vojska. Zbog proglašenja dana žalosti u četvrtak su zatvorena ministarstva, škole i sve javne ustanove a vrata su zatvorile i diplomatske misije.

Jordan je privremeno zatvorio i kopnene granice s Irakom, a zatvoren je i granični prijelaz prema Zapadnoj obali. Zračne luke su otvorena ali i na njima su u većem broju prisutne snage sigurnosti.

UN-ovo Vijeće sigurnosti trebalo bi u četvrtak raspravljati o događajima i stanju u Jordanu.

Među poginulima su većinom Jordanci, ali i trojica Palestinaca. Jedan od njih je general bojnik Bashir Nafe, zapovjednik Palestinskih specijalnih snaga. Kako javlja kineska agencija Xinhua, u tim su napadima smrtno stradala i trojica Kineza.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙