FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dovršeno preuzimanje Valamar holdinga

ZAGREB, 9. studenog 2005. (Hina) - Dovršeno preuzimanje Valamarholdinga
ZAGREB, 9. studenog 2005. (Hina) - Dovršeno preuzimanje Valamar holdinga

HINA - Financijski servis

Epic, austrijsko trgovačko društvo za financijska ulaganja i savjetovanja, završilo je proces preuzimanja Valamar Holdinga, nakon čega posjeduje 63,12 posto dionica tog društva, izvijestili su danas iz EPIC-a i s Varaždinske burze.

Ponudu za preuzimanje Valamar Holdinga Epic je objavio sredinom rujna ove godine, do kada je također imao najveći pojedinačni udjel u Valamar Holdingu, nešto više od 25 posto.

Valamar Holding nastao je krajem ožujka ove godine podjelom imovine SN Holdinga na dva dijela, od kojih je Valamar 'zadužen' za upravljanje turističkim portfeljom.

Nakon navedenog preuzimanja Epic, po podacima s Burze, raspolaže ukupno s 2.131.920 redovnih dionica Valamar Holdinga, kao i s istim brojem glasova u Glavnoj skupštini, što čini 63,12 temeljnog kapitala s pravom glasa. Budući Valamar Holding ima i 122.964 vlastitih dionice iz kojih prava miruju, to Epic raspolaže s 66,76 posto od ukupnog broja glasova, navodi se u izvješću o preuzimanju s Burze.

Stjecanje većinskog udjela Epica u Valamaru, navode pak tog društva, odrazilo se i na promjene u Upravi Dom Holdinga, društva u kojemu je Valamar Holding najveći pojedinačni vlasnik. Tako su dosadašnji članovi Uprave Dom Holdinga Georg Eltz i Darko Ostoja podnijeli ostavke, a prema odluci Nadzornog odbora zamijenit će ih Vicko Ferić (dolazi s pozicije predsjednika Uprave SN Holdinga) i Zvonimir Vukadin (iz upravljačke strukture Dom Holdinga). Istodobno, Georga Eltza je NO Valamar Holdinga imenovao u Upravu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙