FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dvije trećine građana Srbije za ulazak u EU

BEOGRAD, 19. listopada 2005. (Hina) - Gotovo dvije trećine građanaSrbije glasovalo bi za pridruživanje Srbije i Crne Gore Europskojuniji, ako bi referendum o ulasku u EU bio raspisan sutra.
BEOGRAD, 19. listopada 2005. (Hina) - Gotovo dvije trećine građana Srbije glasovalo bi za pridruživanje Srbije i Crne Gore Europskoj uniji, ako bi referendum o ulasku u EU bio raspisan sutra.

Prema istraživanju javnog mnijenja agencije "Strateški marketing", čiji su rezultati u srijedu predstavljeni u Beogradu, 64 posto građana dalo bi svoj glas za učlanjenje SCG u EU, dok bi 12 posto bilo protiv, a 16 posto ne bi glasovalo.

Istraživanje koje je u rujnu prošle godine provela ista agencija pokazalo je da je tad podršku ulasku zemlje u EU dalo 71 posto građana Srbije. Taj pad potpore, direktorica vladina Ureda za pridruživanje EU Tanja Miščević tumači rastom broja građana koji postaju svjesni da priključenje EU, osim koristi, donosi i obveze.

Prema istraživanju, 40 posto ispitanika očekuje da će SCG postati punopravna članica EU do 2010. godine, isti broj očekuje da se to dogodi do 2015. godine, dok jedna petina (20 posto) očekuje da će državna zajednica postati punopravnom članicom poslije 2015. godine.

Kad je riječ o povjerenju u međunarodne institucije, u EU povjerenje ima 40 posto građana, Ujedinjene narode 30, Vijeće Europe 28 posto, OESS i Međunarodni sud pravde 22, a u NATO devet posto ispitanika.

(Hina) xttag ybs

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙