FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Važna obavijest: ispravak vijesti HNA3676 "Krivotvorenim karticama..."

ZAGREB, 9. studenog 2005. (Hina) - Molimo korisnike da u naslovu itekstu vijesti HNA3676 "Krivotvorenim karticama 'ispeglali' 22milijuna kuna" isprave novčani iznos koji ispravno glasi "220 TISUĆA"kuna.
ZAGREB, 9. studenog 2005. (Hina) - Molimo korisnike da u naslovu i tekstu vijesti HNA3676 "Krivotvorenim karticama 'ispeglali' 22 milijuna kuna" isprave novčani iznos koji ispravno glasi "220 TISUĆA" kuna.

Vijest s ispravljenim naslovom i testom ponavljamo u cijelosti:

KRIVOTVORENIM KARTICAMA "ISPEGLALI" 220 TISUĆA KUNA

SPLIT, 9. studenoga 2005. (Hina) - Odjel organiziranog kriminaliteta PU splitsko-dalmatinske otkrio je i priveo troje počinitelja za koje je kriminalističkom obradom utvrđeno da su od lipnja do kolovoza ove godine krivotvorenim karticama "ispeglali" gotovo 220 tisuća kuna.

Kriminalističkom je obradom utvrđeno da je 26-godišnjak iskopirao veći broj kreditnih kartica različitih banaka uz pomoć uređaja koji mu je dao 22-godišnjak. Krivotvorene kartice koristili su zatim tri mjeseca u Splitu, Veloj Luci i Zagrebu počinivši štetu od 219.700 kuna.

Osim njih dvojice, otkriveno je da je najmanje dvije kartice koristila i 42-godišnjakinja iz Splita. U njezinu je stanu pronađeno više mobitela, skupih parfema, veća količina zlata i drugih dragocjenosti kupljenih tim karticama.

Protiv njih troje podnesene su kaznene prijave zbog krivotvorenja isprava i prijevare.

Privedeni su istražnom sucu Županijskog suda u Splitu koji je nakon saslušanja pritvor odredio 22-godišnjaku, dok su 26-godišnjak i 41-godišnjakinja pušteni da se brane sa slobode.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙