FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vlada sutra u Dubrovniku; početak radova za most Kopno-Pelješac

ZAGREB, 9. studenoga 2005. (Hina) - U Komarni se sutra otvaraju pripremni radovi za gradnju mosta kopno-Pelješac, u Dubrovniku servisHitro.hr, a u tom će gradu zasjedati i hrvatska Vlada.
ZAGREB, 9. studenoga 2005. (Hina) - U Komarni se sutra otvaraju pripremni radovi za gradnju mosta kopno-Pelješac, u Dubrovniku servis Hitro.hr, a u tom će gradu zasjedati i hrvatska Vlada.

Pripremne radove za most kopno-Pelješac koji će biti dugačak oko 2300 metara, otvorit će premijer Ivo Sanader.

Najviši dio mosta bit će na 35 metara iznad mora, dok je predviđena visina plovnog puta u srednjem rasponu 25 metara. Prijelazom ceste na Pelješac spojili bi se svi dijelovi Hrvatske u prometno cjeloviti sustav jer u potpunosti prolazi hrvatskim državnim prostorom, a ujedno će Pelješac i najužniji otoci dobiti priliku za pojačani razvitak. Tim mostom izravno će se povezati Dubrovačko-neretvanska županija i skratiti cestovni put na poluotok Pelješac, te otoke Korčulu i Lastovo za više od 32 kilometra. Most bi trebao biti gotov do 2008.

Kao i uvijek kad zasjeda izvan Banskih dvora, Vlada će u Dubrovniku razmotriti projekte važne za taj grad i njegovu županiju.

Radi se među ostalim o projektu regionalnog vodoopskrbnog sustava, izgradnji prometne infrastrukture, poduzetničke zone u Opuzenu, rješavanju smještaja Sveučilišta u Dubrovniku, gradnji doma umirovljenika, projektu golf parka Srđ.

Vlada će u Dubrovniku utvrditi zakonske prijedloge o turističkom zemljištu, o reviziji i o računovodstvu.

Trebala bi utvrditi i nacionalni projekt navodnjavanja, te zaključkom realizirati najavu uvođenja posebnih kartica za plavi dizel kako bi spriječila uočene zlouporabe u korištenju tog jeftinijeg goriva za poljoprivrednike i ribare.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙