FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Indijski Kašmir: automobil-bomba ubio 5 osoba

SRINAGAR, 2. studenog 2005. (Hina/AP) - Samoubilački napadautomobilom-bombom u srijedu u glavnome gradu inijskog dijelapokrajine Kašmir rezultirao je s petero mrtvih i desetak ranjenih,objavili su policijski i bolnički izvori.
SRINAGAR, 2. studenog 2005. (Hina/AP) - Samoubilački napad automobilom-bombom u srijedu u glavnome gradu inijskog dijela pokrajine Kašmir rezultirao je s petero mrtvih i desetak ranjenih, objavili su policijski i bolnički izvori.

Militantna skupina Jaish-e-Mohammad koja ratuje za neovisnost Kašmira od Indije, preuzela je odgovornost za napad u pozivu lokalnoj novinskoj agenciji.

Zapovjednik lokalne policije Gopal Sharma rekao je da je potvrđen podatak o "pet ubijenih osoba. To znači dvojica policajaca i troje civila. Ubijen je i militant", rekao je Sharma.

U bolnici u Srinagaru hospitalizriano je desetak ranjenih civila od kojih su neki u kritičnom stanju.

Desetak islamskih militantnih skupina ratuje za odcjepljenje indijskog dijela himalajske pokrajine Kašmir ili za pripojenje susjednom Pakistanu i više od 66,000 ljudi ubijeno je od izbijanja pobune 1989. godine. Dvije susjedne nuklearne sile dvaput su ratovale zbog Kašmira, ali su protekle godine znatno poboljšale odnose a zbližio ih je i potres koji je pogodio Kašmir 8. listopada te su obje sudjelovale u dostavi pomoći za unesrećene.

Današnji napad nije počinjen u području pogođenom potresom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙