FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: cijene na malo porasle 1,3 posto

ZAGREB, 9. studenog 2005. (Hina) - U Zagrebu su u rujnu cijene na malobile više za 1,3 posto nego u kolovozu te za 2,9 posto veće nego urujnu prošle godine, dok su troškovi života prema kolovozu povećani za1,1 posto, a prema prošlogodišnjem rujnu za 3,8 posto, objavio jeOdjel za statistiku Gradskog zavoda za prostorno uređenje.
ZAGREB, 9. studenog 2005. (Hina) - U Zagrebu su u rujnu cijene na malo bile više za 1,3 posto nego u kolovozu te za 2,9 posto veće nego u rujnu prošle godine, dok su troškovi života prema kolovozu povećani za 1,1 posto, a prema prošlogodišnjem rujnu za 3,8 posto, objavio je Odjel za statistiku Gradskog zavoda za prostorno uređenje.

Po tim su podacima, tijekom prvih devet mjeseci ove godine cijene na malo u Zagrebu bile više za 1,2 posto u odnosu na isto razdoblje lani, dok su troškovi života istodobno porasli za 2,3 posto.

U odnosu na kolovoz, u rujnu ove godine su cijene roba povećane za 1,6 posto, a cijene usluga za 0,2 posto. Najveće povećanje cijena, od 2,4 posto, bilježe cijene neprehrambenih proizvoda i poljoprivrednih prehrambenih proizvoda, dok su najviše pale cijene prehrambenih proizvoda, za 0,3 posto.

U strukturi troškova života u Zagrebu, cijene roba su u rujnu u odnosu na kolovoz porasle za 1,3 posto, a cijene usluga za 0,5 posto.

Najviše su pritom povećani troškovi odjeće, obuće i usluga, za 5,3 posto, dok su za 0,2 posto pali troškovi pića i troškovi higijene, njege zdravlja i usluga.

(Hina) xtp yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙