FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 9. studenog 2005. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti izHrvatske do 4,30 sati.
ZAGREB, 9. studenog 2005. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati.

SPLIT - U prostorima budućega akvarija u kompleksu na Bačvicama svečano je sinoć otvoren 34. Splitski salon - izložba radova 30-ak hrvatskih likovnih umjetnika u odabiru povjesničara umjetnosti Branka Franceschija, ravnatelja riječkog Muzeja moderne i suvremene umjetnosti. Izložba, koja je ove godine posvećena krajoliku, traje do 30. studenoga, a održava se pod nazivom "Pejsaž u suvremenoj likovnoj umjetnosti i kulturi - između fetiša i ideologije". Organizator Splitskog salona splitska je Hrvatska udruga likovnih umjetnika (HULU). Na izložbi su postavljeni radovi nastali od 1973. do 2005. godine autora Brace Dimitrijevića, Ive Dekovića, Tonija Meštrovića, Dalibora Martinisa, Ive Pervana, Matea Perasovića, Zvonimira Mihanovića, Željka Kipkea i drugih.

ZAGREB - Izložba hrvatske fotografije pod nazivom "Preko sedam mora i sedam gora" otvorena je sinoć u Umjetničkom paviljonu u organizaciji Foto saveza Hrvatske. Koncept izložbe osmislili su kustosi Tihomir Milovac i Želimir Koščević, a izložbu je u ime Gradskog ureda za obrazovanje, šport i kulturu otvorio Duško Ljuština. Izloženo je nekoliko stotina fotografija vodećih hrvatskih majstora. Koščević je istaknuo da izložba, počevši od djela čiji su autori braća Seljan s početka 20. stoljeća do hrvatskih fotografa najmlađe generacije, pruža znatiželjnom oku obilje motiva. Ovisno o interesu, u objektivu kamere naći će se poglavica iz Amazonske prašume, Jerihon, Las Vegas, vertikale njujorških nebodera i vrhunci Anda. Po Koščevićevim riječima, kada se saberu sakupljene slike za ovu izložbu, slobodno se može reći da nema kutka na kugli zemaljskoj s kojega nije donesena uspješna slika u domovinu.

ZAGREB - Hrvatski sabor danas počinje 17. sjednicu, posljednju redovnu u ovoj godini, na kojoj se očekuje dnevni red od 50-ak točaka, dok do sredine mjeseca iz Vlade treba stići i prijedlog državnoga proračuna za 2006. U šest tjedana neprekinutog zasjedanja Sabor će uz niz zakona iz financijskog sektora, donijeti i zakone važne za sudbenu vlast, očitovati se o brojnim izvješćima. Zastupnici trebaju do konca godine usuglasiti zaključke kojima bi se stavila točka na 'i' burnoj raspravi o reviziji pretvorbe i privatizacije. Zbog pojačanog radnog tempa skupne će saborske sjednice, umjesto srijedom, počinjati utorkom. Novu 17. sjednicu Sabor počinje 'aktualnim prijepodnevom' u kojemu će Vladi pitanja postaviti 40-ak zastupnika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙