FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Labus: Pregovori SCG i EU počinju 7. studenoga i trajat će godinu dana

BEOGRAD,25. listopada(Hina) - Pregovori Beograda i Europske unije ostabilizaciji i pridruživanju Srbije i Crne Gore počet će 7. i 8.studenoga u Beogradu i trajat će godinu dana, izjavio je u utoraknovinarima potpredsjednik Vlade Srbije Miroljub Labus.
BEOGRAD,25. listopada(Hina) - Pregovori Beograda i Europske unije o stabilizaciji i pridruživanju Srbije i Crne Gore počet će 7. i 8. studenoga u Beogradu i trajat će godinu dana, izjavio je u utorak novinarima potpredsjednik Vlade Srbije Miroljub Labus.

Pregovori će, naglasio je Labus, teći dvostrukim kolosijekom, na razini državne zajednice SCG i država članica Srbije i Crne Gore.

"U Bruxellesu nema novih uvjeta vezanih za naš put ka EU, ali i dalje kao uvjet stoji Haag. Na prvom sastanku, 7. studenoga u Beogradu, teme će biti politički dijalog, regionalna suradnja, financijska suradnja s EU i suradnja u drugim područjima, kao što su transport i obrazovanje. Nikakve nove obveze nisu spominjane, ali je ponovljena ona stara, a to je puna suradnja s Haaškim sudom", kazao je Labus, dodajući da je "njegov dojam" da će to pitanje na dnevni red doći u drugom krugu razgovora, polovinom prosinca.

"Ako to bude u redu, nastavit ćemo razgovore, a ako bude zaključeno da nema pune suradnje, to može prekinuti razgovore", kazao je potpredsjednik srbijanske Vlade.

Labus je u ponedjeljak u Bruxellesu o kalendaru i rasporedu sastanaka, temama pregovora, redosljedu službenih i tehničkih rundi pregovora i o drugim pitanjima razgovarao s direktorom Europske komisije za zapadni Balkan Reinhartom Priebeom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙