FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gadafi ponudio Chiracu pomoć zbog nasilja

TRIPOLI , 5. studenog 2005. (Hina/AFP) - Libijski čelnik Moamer elGadafi u subotu je u telefonskom razgovoru s francuskim predsjednikomJacquesom Chiracom izrazio zabrinutost zbog nasilja koje već više odtjedan dana potresa pariška predgrađa te mu ponudio pomoć, izvijestilaje službena libijska novinska agencija Jana.
TRIPOLI , 5. studenog 2005. (Hina/AFP) - Libijski čelnik Moamer el Gadafi u subotu je u telefonskom razgovoru s francuskim predsjednikom Jacquesom Chiracom izrazio zabrinutost zbog nasilja koje već više od tjedan dana potresa pariška predgrađa te mu ponudio pomoć, izvijestila je službena libijska novinska agencija Jana.

Pukovnik Gadafi izrazio je "zabrinutost zbog izgreda" koji potresaju pariška predgrađa te istaknuo kako je "Libija spremna pomoći Francuskoj u nadvladavanju ovih događaja" koje smatra "žaljenja vrijednim", prenosi agencija, dodajući kako je francuski predsjednik umirio Gadafija zahvalivši mu na iskazanoj brizi i interesu za incidente.

Devetu noć zaredom, skupine mladih, uglavnom imigranata, ne reagiraju na pozive vlasti na "dijalog" te i dalje dolaze u sukobe s policijom nastavljajući podmetati požare u javnim zgradama i automobilima. Riječ je o najtežem nasilju koje je u posljednjih nekoliko godina izbilo u predgrađima francuskih gradova s obzirom na njihovo trajanje i destrukciju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙