FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 10. listopada 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 4,30sati
ZAGREB, 10. listopada 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati

ZAGREB - Na jučerašnjem 11. susretu najtežih, stopostotnih vojnih invalida Domovinskog rata, potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor najavila je da će do kraja godine i preostala četiri najteža invalida biti stambeno zbrinuta. Kosor je najavila i najnoviju akciju Ministarstva branitelja - liječenje u baro-komori u Splitu stopostotnih HRVI prve skupine, što će njezino ministarstvo osigurati ugovorom s Ministarstvom obrane i Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje.

ZAGREB - Provincijali pet franjevačkih provincija iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine zatražili su od tužiteljice Haškog suda da se javno ispriča zbog svoje nedavne izjave da se general Ante Gotovina krije u nekom od franjevačkih samostana. U pismu upućenom tužiteljici Carli del Ponte, provincijali u ime pet franjevačkih provincija sa svefranjevačkog susreta južnoslavenske franjevačke konferencije, održanog 7. i 8. listopada na Trsatu, ističu da ih ta izjava žalosti i vrijeđa te "odgovorno izjavljuju da ona nema nikakvog opravdanog temelja". "Kao sljedbenici mirotvorca i pravednika - sv. Franje Asiškoga - opraštamo Vam zbog difamacije nas franjevaca ali pravda zahtjeva i zadovoljštinu. Istinoljubivost i pravednost zahtijevaju javnu ispriku i mi je s pravom od Vas očekujemo", navodi se, uz ostalo, u pismu.

RIJEKA - Tridesetdevetogodišnjak iz Bribira aktivirao je jučer u 14.15 sati ručnu bombu M75 i počinio samoubojstvo nakon što je dvojici policajaca od kojih je jedan lakše ranjen zaprijetio da će to učiniti, priopćeno je iz PU primorsko-goranske.

VARAŽDIN - Svečanom dodjelom festivalskih nagrada "Ivan Lukačić" "Jurica Murai" te Vjesnikove nagrade "Kantor" u varaždinskoj Gradskoj vijećnici jučer su završene 35. varaždinske barokne večeri (VBV). Nagradu "Ivan Lukačić" za najveći umjetnički domet ansambla dodijeljen je ansamblu Labyrinto , a nagrada "Ivan Lukačić" za muzikološki rad Miljenku Grgiću.

ZAGREB - U Domu hrvatskih likovnih umjetnika u Meštrovićevu paviljonu u Zagrebu jučer je otvorena retrospektivna izložba slikara Mladena Galića, koji se predstavio sa 150 djela. Jedan od autora izložbe, povjesničar umjetnosti Zvonko Maković podsjetio je na rad Mladena Galića, koji se na hrvatskoj likovnoj sceni pojavio 60-ih godina prošloga stoljeća apstraktnim slikama,

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙